fbpx
Stijlkamer Kunst Centrum Haarlem maart 2021

Doe mee en KIEK je kunst!

Wat hebben Koningin Maxima, het boek Koning van Katoren en Kunst Centrum Haarlem met elkaar gemeen? Ja, ze beginnen allemaal met een K maar daarnaast zagen zij ook allemaal het levenslicht in 1971 en bestaan dit jaar dus 50 jaar. Tijd voor een feestje!

Het wordt een jubileumjaar waarin we terug- maar ook zeker vooruitkijken. Een feestelijk maar ook bijzonder jaar, midden in de grote uitdaging waar wij als dé kunstuitleen van Haarlem voorstaan. Het programma staat daarom ook nog niet helemaal vast. Houd onze website in de gaten voor alle acties en activiteiten, of schrijf je onderaan deze pagina in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate.

50 jaar kunst uitlenen

Hoewel je inmiddels voor kunst & design bij ons terecht kunt, is het natuurlijk allemaal begonnen met de kunstuitleen. Oprichtster Jannie Sipkes startte de kunstuitleen (toen SBK Kennemerland) vanuit het idealistisch oogpunt om beeldende kunst bij de mensen thuis te brengen. Echte werken, van echte kunstenaars, gewoon bij je thuis. Want kunst hoeft helemaal niet elitair te zijn, en dat vinden wij nog steeds!

Maar na die duizenden uitgeleende kunstwerken vragen wij ons af: hoe hangt het eigenlijk? Waarom haal je kunst in huis? En wat doet zo’n werk met je? Daar komen wij graag achter en hebben jou voor nodig.

Doe mee en vertel je verhaal

Wij nodigen iedereen met kunst in huis uit tot de volgende challenge: KIEK je kunst! Maak een foto of video van een werk bij jou in huis en vertel waarom het zo fantastisch is om kunst in huis te hebben.

Deel vervolgens jouw verhaal. Zet je video of foto met verhaal op sociale media en tag ons in je bericht. Of mail het direct naar ons, dan delen wij je verhaal voor je. Met jouw verhaal laat je zien hoe leuk kunst lenen is.
Je kunt je verhaal op de volgende manieren delen:

  • Facebook of Instagram: plaats je verhaal met foto of video op je eigen profiel. Vergeet niet om @kunstchaarlem te taggen in je bericht, dan zien wij je bericht ook.
  • Op Instagram kun je de hashtags #kunstlenenisleuk en #binnenkijken toevoegen aan je bericht.

Maak met je verhaal kans op een toffe prijs

Om het nog leuker te maken om jouw liefde voor kunst in huis te delen, verloten wij een prijs onder alle inzendingen. Deel zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 30 juni jouw verhaal en maak kans op een zeefdruk uit de serie Haarlem prenten die Wim van Willigen speciaal maakte voor onze 50ste verjaardag. In april, mei en juni verloten wij elke maand één van deze prenten. Zonder lijst, zodat je de zeefdruk helemaal naar je eigen smaak kan inlijsten (of op een andere manier presenteren natuurlijk).

Inspiratie nodig hoe je jouw verhaal kan delen? Het team van Kunst Centrum Haarlem neemt alvast het voortouw. Check alvast het verhaal van collega Eva op Instagram, of lees onze verhalen in dit blog.