fbpx
keramiek tentoonstelling gezelschap voor in huis

Finissage keramiektentoonstelling & nieuwjaarsborrel

Op zaterdag 7 januari 2023 om 15:00 uur sluiten wij de tentoonstelling ‘Gezelschap voor in huis’ feestelijk af. Dit doen wij in combinatie met een nieuwjaarsborrel.
 
In deze tentoonstelling laten vier kunstenaars hun nieuwste werken zien. Het is blij makend keramiek: vrolijk, speels en illustratief. De deelnemende kunstenaars zijn Jurrijn Huffenreuter, Nastia Calaca, Chrystl Rijkeboer en Liesbet Milort. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 14 januari 2023.
 
Je bent van harte welkom om met ons het glas te komen heffen! We hopen je te zien!

Jurrijn Huffenreuter

Deze ontwerper laat in onze expositie nieuwe keramiek zien: mummies en een serie varkentjes. Zoals zijn ‘mummiejongens’ waarbij hij onderzoekt hoe onderlinge relaties tussen mensen werken. Of zijn coronavarkens die bij de horeca-lockdown tijdens covid-19 zijn gemaakt en het economische bloeden weergeven.

Nastia Calaca

De sculpturen van Nastia Calaca hebben een speels, verhalend en vaak humoristisch karakter. Je herkent er sprookjesachtige karakters in zoals die van Alice in Wonderland of de animatiefilmpjes van Wes Anderson.

Chrystl Rijkeboer

De conceptie van de sculpturen van Rijkeboer is begonnen bij ongeglazuurde dierenkoppen in haar atelier. Toen ze bij haar vader een soepterrine vond, was de eerste combinatie een feit. De dierenkoppen werden voorzien van kragen, puntmutsen en glazuur en vervolgens vastgezet met een speciale hars. Een serie was geboren.

Liesbet Milort

De originele beelden van Milort hebben allemaal een lichte afwijking van de realiteit. Zo zijn de oren bijvoorbeeld uitvergroot, dit duidt kwetsbaarheid aan. Milort maakt alleen dierenkunst: geschilderd, getekend of driedimensionaal.