fbpx

KUNSTLIJN 2022: de overzichtstentoonstelling

Dit jaar is een bijzonder jaar voor de Kunstlijn. Niet één maar twee weekenden kun je tentoonstellingen en ateliers bezoeken.
Zet de data in je agenda: 5, 6, 12 en 13 november 2022. Wil je je goed voorbereiden op je route? Kom dat eerst even kijken bij de overzichtstentoonstelling in het kunstcentrum.

Zoals ieder jaar zijn er bijna 200 kunstenaars een klein kunstwerk komen inleveren. Al die werken hangen nu in onze galerie. Het is een prachtig geheel geworden en je kan in alle stilte kijken met een koptelefoon op.

En zie je in de tentoonstelling een kunstwerk dat je aanspreekt? Ga dan op zoek naar het atelier van die kunstenaar. De Kunstlijner-krant ligt voor je klaar en helpt je daarbij op weg.

Hét kunstevenement van Haarlem en omstreken

De stad verandert in een cultuurtempel waarin beeldende kunst centraal staat. Het leukste is om een kijkje te nemen in een atelier van een kunstenaar. Daarnaast zijn er presentaties in galeries, musea, kerken en winkels. Om je te oriënteren op al dat moois ga je eerst naar Kunst Centrum Haarlem. Daar is de grote overzichtstentoonstelling en kun je alle informatie ophalen die je nodig hebt. Er is een kinderroute mét grabbelton én je kan er stemmen voor de publieksprijs.

Het thema is STILTE!!!

Hoe houd je je staande in een wereld vol lawaai? Gebruik je oordopjes tijdens concerten? Heb je een koptelefoon met noise cancelling? Ga je regelmatig naar het bos of wandelen aan zee? Lees je een boek?

Volgens veel kunstenaars zit de stilte in onszelf. De kunst is om er naar te luisteren. Je kunt niet wachten tot het een keer rustig wordt.

De titel van de tentoonstelling in de kunstuitleen is: Hoe stiller het wordt, hoe meer ik waarneem. Deze titel is afgeleid van wat een Noorse schrijver en ontdekkingsreiziger Erling Kagge schreef. Erling wandelde in vijftig dagen zonder gezelschap en radio naar de Zuidpool en hij schreef: “De wereld waar ik deel van uitmaakte viel me meer en meer op, omdat ik noch werd afgeleid, noch verstoord. Ik was alleen met mijn eigen verbeelding en gedachten. Hoe stiller het werd, hoe meer ik hoorde.”

De Kunstlijn-weekenden bieden je de gelegenheid om ontdekkingsreiziger in Haarlem te zijn. Ontdek de kunst en de stilte die er ook is. Alvast online op ontdekkingstocht gaan kan ook via het platform van de Kunstlijn.

Kunst kijken en kunst kopen

Alle kunstwerken – formaat ongeveer 30 x 30 cm – die in de tentoonstelling aan de muur hangen zijn te koop. De prijzen variëren van € 10 tot € 3500. Ben je kunstlener en heb je nog spaartegoed bij ons staan? Dan kun je ook daarmee een Kunstlijn-kunstwerk aanschaffen. Dus denk je al een tijdje ‘ik weet niet wat ik moet kopen’? Kom dan de eerste week meteen even kijken want de keuze is reuze!

STILTE! Kunstlijn 2022

Te zien van 28 oktober t/m 13 november te zien van dinsdag tot en met zaterdag van 11-17 uur én op de zondagen 6 en 13 november van 12-17 uur.