fbpx
exclusieve aanbieding

Nieuwe stadsgezichten van Haarlem

Omdat we jarig zijn en 50 jaar geworden zijn hebben we een speciale aanbieding. Om onze band met Haarlem te vieren maakte Wim van Willegen 3 prachtige zeefdrukken met iconische Haarlemse stadsgezichten. Deze zeefdrukken zijn nu exclusief te koop met een korting van 25% én je kunt zelf je lijst kiezen. OP= OP. Er zijn er nog een paar!

Hier links zie je de Bavo, zeefdruk van Wim van Willegen, oplage 50, afmeting 50x50cm. €120 zonder lijst en omdat we jarig zijn nu voor €90.

Wie is Wim van Willegen?

Beeldend kunstenaar Wim van Willegen werkt vanuit Hellevoetssluis. Vanaf de jaren 90 maakt hij rustige stadsbeelden in een sterk grafisch handschrift. Hij legt karakteristieke plekjes van plaatsen als Hellevoetsluis, Brielle, Zaandam, Amsterdam en Rotterdam vast. Vereenvoudigde straatbeelden met een forse contour en verrassende kleurvlakken. De zeefdrukken die Wim maakt zien er simpel uit, maar in werkelijkheid zijn het een groot aantal verschillende drukgangen, door de kunstenaar met zorg bij elkaar gebracht. 

Waarom maakte Wim dan de Haarlemse stadsgezichten? Eigenlijk heel simpel: gewoon in opdracht van Kunst Centrum Haarlem.  Directeur Marina Raymakers ging op zoek naar speciale acties voor het 50-jarige bestaan van de kunstuitleen. Ze zegt: ‘Haarlemmers houden van Haarlem en nieuw werk van nieuwe kunstenaars aan onze collectie toevoegen is altijd fijn. In mijn zoektocht naar betaalbaar goed werk kwam ik het werk van Wim van Willegen tegen. Zijn werk past eigenlijk ook wel in de Haarlemse traditie van klare lijn tekenaars. En ook daarom vond ik het passend. Het is herkenbaar en toch net even anders’.

Naast stadsbeelden is Wim ook tekenaar, zeefdrukker en maker van ruimtelijk werk. En jarenlang heeft hij – als docent tekenen, handvaardigheid en textiele technieken – zijn leerlingen geïnspireerd en gestimuleerd om zich creatief te uiten. Het werk van Wim van Willegen kenmerkt zicht door de geduldige, niet-aflatende aandacht waarmee hij het onderwerp benadert. Het is een levenshouding. Wim luistert, kijkt en praat niet veel. Hij maakt mooie oprechte dingen.

Meer werk van Wim van Willegen zien? Neem een kijkje op zijn insta account: Kunst van Hier

Deze zeefdrukken met een houten white wash lijst zijn nu nog te koop voor de actieprijs van €235 (normale prijs €315) . En met een zwarte aluminium lijst €285 (normale prijs €380). Een andere lijst kiezen? Ook dat kan, maak een afspraak en kom bij ons langs op de Gedempte Oude Gracht. Wij helpen je graag. Wees er snel bij, ze zijn bijna uitverkocht.