Allemaal foto's

1 dec t/m 19 jan

Vanaf zaterdag 1 december a.s. is in Kunst centrum Haarlem de tentoonstelling Allemaal foto’s te zien. Het kunstcentrum toont werken van de fotografen Maarten Rots, Martijn van de Griendt en Rob van Bruggen in combinatie met foto’s uit de eigen collectie van het kunstcentrum van: Tessa Posthuma de Boer, Jan Theun van Rees, Jack Burger, Angele Etoundi Essamba, Jesaja Hizkia en Arthur Martin. De expositie geeft een actueel beeld van documentaire fotografie en kunstzinnige beelden.

Hoewel de fotografen qua werk, aanpak en inhoud van elkaar verschillen weten zij allen op hun eigen wijze de tijdgeest te pakken. Martijn van de Griendt is gedurende zijn carrière altijd op zoek naar jongeren die hij overal ter wereld vastlegt in hun eigen habitat. Daarnaast toont hij polaroids uit het project en gelijknamige fotoboek Exit Wounds (as if) met sfeervolle foto’s van zijn muzen en (ex)vriendinnen. Maarten Rots maakt van alledaagse straatbeelden intrigerende abstracte composities. Architecturale lijnen, vormen en reflecties spelen een belangrijke rol in zijn werk. Rob van Bruggen heeft een voorliefde voor geposeerde fotomodellen in een mysterieuze omgeving. Zijn foto’s laten zich omschrijven als ‘film stills’ uit de periode van de stomme film waarbij ‘over acting’ van de modellen duidelijk zichtbaar zijn in de vorm van expliciete gezichtsuitdrukkingen en gebaren.

Allemaal foto’s is aangevuld met werken van fotografen uit de eigen collectie van Kunst centrum Haarlem, zoals: Tessa Posthuma de Boer, Jack Burger, Angele Etoundi Essamba Arthur Martin, Jesaja Hizkia en Jan Theun van Rees.

De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 1 december tot en met 19 januari 2019. Op zondag 16 december a.s. en zaterdag 5 januari a.s. zijn de fotografen aanwezig in het Kunst centrum Haarlem. Zij worden geïnterviewd door Marina Raymakers, directeur van Kunst centrum Haarlem. Ook het publiek kan vragen stellen over hun werk en werkwijze. De bijeenkomsten starten om 15.00 uur en zijn gratis toegankelijk.