ALS PARELMOER, verstilde foto en liefdes gedichten

13 jan t/m 3 feb 2018

Voor de liefhebber van fotografie en dichtkunst opent op 13 januari de  tentoonstelling Als Parelmoer. Als Parelmoer is een samenwerking tussen de fotograaf Gabriele Viertel en dichter Elly de Waard. Daan Cartens, dichter en conservator van het Literatuurmuseum in Den Haag opent om 15.00 uur de tentoonstelling. Tijdens de opening wordt het gelijknamige boek - uitgegeven door 99 Uitgevers/Publishers uit Haarlem - gepresenteerd.

In de foto’s van Gabriele Viertel (1969) staan beweging, dans en houding als expressie van het menselijk lichaam centraal. Gabriele fotografeert veel onder water waardoor een verstilde omgeving ontstaat met surrealistische elementen. Voor Als Parelmoer maakte ze 16 foto’s met titels als ‘My lost soul’, ‘Red Furie’ en ‘Secrets’.Dichter Elly de Waard (1940) heeft zich door die foto’s laten inspireren en plaatste er haar gedichten bij.

Gabriele Viertel ontving al verschillende internationale prijzen en nominaties en exposeerde onder andere in New York, Berlijn, Orleans, Parijs en Moskou.   

Als Parelmoer verschijnt als vijfde deel in de reeks 99 Editions, in een gelimiteerde oplage van 99 exemplaren. Bij de bundel hoort een print van de foto Hunting van Gabriele Viertel. 

De tentoonstelling Als Parelmoer opent op 13 januari om 15.00 uur. U bent van harte welkom! De tentoonstelling is t/m 3 februari 2018 te zien in Kunstcentrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121 te Haarlem.