in het Kleinste museum van Haarlem

De wereld van TRIK

DE WERELD VAN TRIK IN HET KLEINSTE MUSEUM VAN HAARLEM

Vanaf 2 maart is de tentoonstelling De wereld van TRIK te zien in het Kleinste Museum van Haarlem. Gastcurator, cartoonist en illustrator TRIK laat zijn liefde voor petjes zien. TRIK staat bekend om het dragen van een petje, zonder pet is TRIK TRIK niet. Met de liefde voor petjes werd hij geboren, zijn allereerste petje droeg hij als baby. De tentoonstelling wordt op vrijdag 2 maart om 16 uur geopend.

Gastcurator TRIK toont een deel van zijn verzameling petjes in het Het Kleinste museum van Haarlem. Het dragen van een petje is het werkuniform van TRIK. Zoals Batman zijn masker draagt, zo draagt TRIK een petje. Zelf zegt hij erover: ‘achter een petje kan ik me ook een beetje verstoppen, als ik mijn petje niet op heb ben ik TRIK niet’. Naast de liefde voor petjes zijn het ook echt gebruiksvoorwerpen voor hem, is het petje verkleurd en gedragen, dan komt er een nieuwe en dan het liefst één met zijn eigen logo.

Behalve zijn verzameling petjes zijn er in het museum ook politieke cartoons en analoog werk van TRIK te zien. De tentoonstelling ‘De wereld van TRIK’ neemt je mee in een rondleiding in zijn hoofd.

TRIK is illustrator, vormgever en cartoonist. De hiphopfanaat die achter dit pseudoniem schuilt, maakt pictogrammen, beeldmerken waarmee hij het nieuws en de politiek verklaart.

De opening van De wereld van TRIK is op vrijdag 2 maart om 16.00 uur. U bent van harte welkom. De wereld van TRIK is te zien tot 2 april 2018.

Het Kleinste museum van Haarlem
Het Kleinste museum van Haarlem is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 119, is 24 uur per dag geopend en te bezichtigen vanaf de stoep. Het Kleinste museum van Haarlem presenteert 10x per jaar een uniek voorwerp of verzameling van een min of meer bekende Haarlemmer.