Kunstlijn programma bij Kunst centrum Haarlem

27 okt t/m 17 nov

Kunstlijn Haarlem

2, 3 en 4 november zetten kunstenaars uit Haarlem en  omstreken hun deuren open voor hun publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea. Jaarlijks organiseert de Kunstlijn een toonaangevend evenement van en voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Wat deze stad aan kwaliteit te bieden heeft op gebied van beeldende kunst is te zien op zo’n tweehonderd bijzondere locaties. Bij Kunst centrum Haarlem, aan de Gedempte Oude Gracht, is de centrale overzichtstentoonstelling van de Kunstlijn te zien. Bijna 200 deelnemers aan de Kunstlijn tonen kleine werken van maximale 30x30 cm.

Kunst centrum Haarlem opent deuren van depot
Op zaterdag 2 en zondag 3 november a.s. opent het Kunst centrum Haarlem tijdens de Kunstlijn de deuren van haar depot in de Waarderpolder. In het depot van het Kunst centrum Haarlem staan ruim 1000 kunstwerken opgeslagen. Bijvoorbeeld van George Heidweiller, Corneille, Alexander Vogels, Ger Daniels en Marcel Schellekens.

Het depot aan de Hendrik Figeeweg (tegenover De Bakkerij) is in de regel niet voor het publiek toegankelijk maar omdat het thema van de 33e Kunstlijn ‘omzien naar nu’ is, wordt er een uitzondering gemaakt. In het depot staan ook twee ladekasten vol met grafiek. Daar zitten echte juweeltjes tussen.
Het Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar dé grootste kunstuitleen in de regio Kennemerland. De totale collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken.

Kunstlijn Publiekprijs 2018
Bezoekers van de tentoonstelling kunnen tussen 27 oktober en 4 november een stem uitbrengen op haar/zijn favoriete kunstwerk. De winnaar van de Kunstlijn Publieksprijs wordt woensdag 7 november bekend gemaakt en exposeert in het voorjaar van 2019 in het trappenhuis van het kunstcentrum.

Kinderkunstroute
Het Kunst centrum Haarlem is ook onderdeel van de Kinderkunstroute, een nieuw initiatief van de Kunstlijn 2018. Deze route voor hele gezin duurt maximaal 2 uur en brengt hen langs een aantal spraakmakende locaties. De route start bij het Museum Haarlem waar de kinderen een gratis opdrachtboekje krijgen.