Goodman-Bell: Inspiring Visuals

24 sept t/m 23 okt

Kunst centrum Haarlem presenteert van 24 september t/m 23 oktober in samenwerking met Goodman-Bell een uitgelezen selectie van topfoto's uit de collectie van deze uitgeverij.

De naam Goodman-Bell doet vermoeden dat we te maken hebben met een gerenommeerd Engels handelshuis uit het eind van de 18e eeuw. Niets is echter minder waar.
Goodman-Bell werd eind 2015 opgericht door André de Goede (Goodman) en Gert-Jan Stolp (Bell). Beiden werken al hun hele leven in de kunstsector, maar met een uitgesproken passie voor kunstfotografie. Het groeiende aandeel van de fotografie op de beurzen van moderne kunst, alsook de toenemende vraag voor fotografie in hun eigen galerie resulteerde in de oprichting van een uitgeverij voor hedendaagse fotografie.

Het voornaamste doel van de uitgeverij is het uitbrengen van 'Inspirerende Beelden' in gelimiteerde edities tegen een betaalbare prijs, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Het hele productieproces van de foto’s wordt uitgevoerd door een van de beste fotolabs in Nederland. Zij gebruiken lambda-fotoprints op eersteklas Dibond, gebonden met UV-werende Perspex. Alle foto's zijn voorzien van een certificaat dat is ondertekend door de kunstenaar.

Er zijn veel getalenteerde fotografen, waarvan het werk zelden wordt getoond. Goodman-Bell wil deze nog onbekende, maar getalenteerde fotografen de kans geven om hun werk bekend te maken bij een groot publiek.

Er worden foto’s getoond van onder meer Jack Burgers, Merit de Jong, James Kerwin, Tanneke Peetoom, Marja Sterck en Tineke Stoffels.

*De werken zijn beschikbaar voor de verhuur en kunnen tijdens de tentoonstelling worden gereserveerd. Verkoop gaat echter voor uitleen.