Juweeltjes uit eigen collectie

25 nov t/m 6 jan 2018

Vanaf 25 november toont Kunst centrum Haarlem kunst die heel betaalbaar is. Het zijn vele juweeltjes uit eigen collectie van bijvoorbeeld Peter Bes, Marjoke Scholten, Ada Breedveld en Dennis A’Tjak

Ook is er nieuw werk van Peter Kempeneers te zien. Olieverf op paneel met typische Noord-Hollandse landschappen, donkere en zonnige luchten, grasland met én zonder slootjes, én voor het eerst ook een enkele zeilboot. Peter Kempeneers schildert nu bijna twintig jaar landschappen. De eerste jaren met donkere kleuren en zware contouren. Geleidelijk aan is de kleur erin gekomen, samen met meer aandacht voor de lucht en een steeds lager worden van de horizon. Dit landschap is voor hem een herinnering aan een tijd dat aan de rand van het dorp de wijde wereld begon.

Marina Raymakers: ‘Kunst is er voor iedereen in alle prijsklassen. Kunst kun je kopen maar ook net zo makkelijk lenen. Met deze tentoonstelling zo net voor de feestdagen laten we zien dat mooi en goed werk niet duur hoeft te zijn. Geef je kunst cadeau dan is dat iets blijvends, het vermindert niet in waarde. De meeste juweeltjes uit eigen collectie in deze tentoonstelling zijn ook te leen* voor €9 of €12 per maand. Het concept kunstuitleen past ook helemaal in deze tijd waarin mensen hun auto’s, huizen en maaltijden delen. Lenen is het nieuwe hebben. En een abonnement op de kunstuitleen kun je ook cadeau geven’.

*Kunst centrum Haarlem heeft nog tot  1 mei 2018 een actie. Neem je een jaarabonnement dan leen je de eerste drie maanden gratis.