Maernhoudt & Henneman tonen BEINGS

Kleinste museum van Haarlem

In Het Kleinste museum van Haarlem is nu de collectie BEINGS van Maernhoudt & Henneman te zien. Een van de specialiteiten van Julia Henneman en Sarah Maernhoudt  is het maken van 'Levende Etalages'. Het Kleinste museum van Haarlem vult zich langzaam met de 30 foto’s uit de collectie BEINGS. Henneman neemt zelf ook plaats in de tentoonstelling.

BEINGS gaat over kijken en bekeken worden. Wat brengt een blik teweeg waarmee je bekeken wordt? Wat is het effect van de ogen waarmee je naar anderen kijkt? En welke manier kies je om jezelf te bezien? Om dit nog spannender en vooral interactief te maken zal Henneman op de zaterdagen live plaats nemen in het Kleinste museum van Haarlem.

Op de zaterdagen 23 en 30 december 2017 en op 6, 13 en 20 januari 2018 is Henneman van 13-17 uur aanwezig in het Kleinste museum van Haarlem en kijkt ze  naar de toeschouwers. Op zaterdag 20 januari 2018 zal Julia om 14.00 haar tijdelijke verblijfplaats feestelijk verlaten in het bijzijn van stadsdichteres van Haarlem Willemien Spook. Dan zal ook het fotoboek met alle 30 foto’s uit de tentoonstelling gepresenteerd worden. Marina Raymakers, directeur Kunst centrum Haarlem neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Het kleinste museum van Haarlem

Het kleinste museum van Haarlem is opgericht door Kunst centrum Haarlem en is  gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 119, is 24 uur per dag geopend en te bezoeken vanaf de stoep. Het kleinste museum van Haarlem presenteert 10x per jaar een uniek voorwerp of verzameling van een min of meer bekende Haarlemmer.