oktober = kindermaand (en een beetje nostalgie voor volwassenen;)

Oktober = kindermaand bij Kunst centrum Haarlem

Kinderkunstuitleen, Kinderworkshop & Kinderkado's

Er is deze maand van alles voor kinderen (en ook een beetje voor volwassenen ;) bij Kunst centrum Haarlem, zo hebben wij voor kinderen van 12 jaar of jonger kunstwerken geselecteerd. Deze kunstwerken zijn te leen voor € 5,- per maand! Een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van de kunst!

Op 14 oktober is er een kinderworkshop die gegeven wordt door de maker en bedenkster van de 2D tassen lijn: Sacha Wendt!

Deze maand kun je ook de Rijkswachters (groot en klein) van studio Hamerhaai ontmoeten bij Kunst centrum Haarlem! De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben met hen de wereld rondgereisd! Deze houten robotjes zijn gemaakt van de transportkisten waar de kunst uit het Rijksmuseum in heeft gezeten. Onder het mom van "remembering your childhood in an adult kind of way" heeft designer Flagg originele combinaties gemaakt van lampjes, leesboeken en speelgoed van vroeger. En Floris Hovers laat zijn concept van de klassieke blokkendoos zien. Met wisselen, verschuiven of omdraaien van de basisvormen ontstaan telkens weer nieuwe, persoonlijke configuraties.