ONS HUIS, nieuwe idealen

10 feb t/m 17 mrt 2018

You, me, we 2018 (gerecycled HDPE plastic)

ONS HUIS, nieuwe idealen

In de wereld waarin we leven is ons huis een vertrouwd baken. Op dit thema reflecteren negen beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten met actueel werk. Sander Bokkinga, Henri Borduin, Michiel Bos, Marieke van Diemen, Jessica den Hartog, Maarten Olden, Maurice van Tellingen, Yvon Visser en Frans Willigers tonen nieuw werk, laten ons met andere ogen kijken door ons mee te nemen in hun verhalen waarin de scheidslijn tussen beeldende kunst, architectuur en vormgeving vervagen.

Zo is de Space Dream (2017) van Sander Bokkinga prominent aanwezig, zijn nieuwste bouwwerk over reizen in de toekomst. Van Jessica den Hartog zijn nieuwe levendige transparante werken te zien gemaakt volgens een geheel eigen productieproces rondom hergebruik van ons eigen afval. Ook nieuw is het speelhuis van Maarten Olden en het werk van Henri Borduin dat geïnspireerd is op lichtreflectie. Het werk van Maurice van Tellingen intrigeert en reflecteert op het alledaagse van onze woningen. Yvon Visser speelt met de betekenis van een huis door de vorm en et gebruik van bijzondere materialen in sieraden en kleine objecten. Op de stoelen van Frans Willigers (Farfalla, 2017), unieke prototypen, ga je zitten en kijk je naar de één-minuut-portretten van de makers in deze tentoonstelling. In studio MxM ontwikkelen Marieke van Diemen en Michiel Bos kleine series van aangename producten waarbij je met hand en hoofd aan het denken word gezet.

Het recyclen van materialen speelt bij bijna alle ontwerpen een rol.  Het thema van de tentoonstelling sluit naadloos aan op de filosofie van de kunstuitleen en designverkoop van Kunst centrum Haarlem: Maak je huis uniek!

De tentoonstelling ONS HUIS is bedacht door Mariska van der Burgt, initiator en voorzitter stichting Zetel. De tentoonstelling ONS HUIS is de proeftuin voor de ontwikkeling van de Digital Artist Library (DAL), een digitale bibliotheek van makers. Kenmerkend aan deze digitale bibliotheek zijn de één minuut portretten van de makers. In deze tentoonstelling testen we 9 portretten bij het werk.

De tentoonstelling is te zien t/m 17 maart bij Kunst centrum Haarlem.