HEADLINES, journalistieke portretten van TRIK©

19 mei 2018

Zaterdag 19 mei om 15.00 uur opent Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl de tentoonstelling bij Kunst centrum Haarlem. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen!

Met 34 portretten van allerlei journalisten, bekend van TV, radio, kranten en tijdschriften  laat TRIK zien hoe hij als een ware constructivist en moderne Dr. Frankenstein, de portretten samenstelt en modelleert. De tentoonstelling sluit aan op het thema van de Stripdagen Haarlem 2018: De maakbare mens – 200 jaar Frankenstein.

TRIK is illustrator, vormgever en cartoonist. De hiphopfanaat die achter dit pseudoniem schuilt, is bekend van zijn grafische cartoons waarmee hij het nieuws en de politiek verklaart.

Kom kijken naar de portretten van Gijs van Beuzekom, Christiaan Triebert, Danny Ghosen, Dieuwke Wynia, Derk Sauer, Franska Stuy, Gert-Jaap Hoekman, Marianne Zwagerman, Rob Wijnberg, Vivianne Bendermacher,Teun van de Keuken, Barbara Barend, Fréderike Geerdink, Sjuul Paradijs, Sjors Fröhlich, Robert van de Griend, Nikki Sterkenburg, Arnold Karskens, Cees van der Laan, Wierd Duk, Harriet Duurvoort, Fardau Wagenaar, Jean Pierre Geelen, Humberto Tan, John van den Heuvel/Nico Meijering, Karen de Bok, Kustaw Bessems, Paul Jansen, Sinan Can, Ronald Ockhuysen, Pieter Zwart, Tim Hofman, Jesse Frederik en Peter Vandermeersch.

De getoonde portretten hebben gestaan in het journalistieke vakblad VillaMedia Magazine en zijn niet eerder tentoongesteld.

De tentoonstelling ‘HEADLINES, journalistieke portretten’ van TRIK© is van 19 mei t/m 9 juni te zien bij Kunst centrum Haarlem. Met dank aan VillaMedia Magazine voor de sponsoring.

Speciale activiteiten rondom HEADLINES, journalistieke portretten:

Zaterdag 26 mei (13.00-14.00 uur) en zondag 3 juni (14.00-15.00 uur): TRIK© Masterclass, waarin hij uitleg geeft bij het getoonde werk, hoe hij te werk gaat en welke beeldende keuzes hij maakt tijdens het maken van de portretten. Een inkijkje in de creatieve keuken van chèf TRIK.

Kunst centrum Haarlem is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11- 17 uur. Extra openingsdagen tijdens de stripdagen: zondag 27 mei en zondag 3 juni van 12-17 uur. Gratis toegang. Kunst centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121, 2011 GP Haarlem