Verwacht: Dag bloemen, dag vogels

8 maart t/m 14 april

Vanaf vrijdag 8 maart zijn in het kunstcentrum werken te zien van de Bloemendaalse kunstenaars; Julia Henneman, Cora Verhoog, Hilde Foks, Mieke Hoefnagels, Ans Doorten, Nelke Masséus en Saskia Tempelman. Tijdens grote voorjaarsexpositie tonen de kunstenaars werken die geïnspireerd zijn door ontluikende liefdes, de naderende lente, kwetterende vreemde vogels, openbarstend bloemknoppen en hun thuisbasis Bloemendaal. De tentoonstelling ‘Dag bloemen, dag vogels Bloemendaalse kunstenaars op doorreis’ is te bezichtigen tot en met zondag 14 april aanstaande. Ook in de winkel staat de aankomende lente centraal.

De samenstellers van Dag bloemen, dag vogels hebben zich laten leiden door hun liefde voor aardse werken met soms mystieke en soms humoristische elementen. De tentoonstelling kent o.a. beeldhouwwerk, keramiek, sieraden en schilderwerk. De natuur en de effecten van een startende lente is het leidmotief van deze expositie. De kunstenaars zijn op doorreis, de eindbestemming is in de verte vaag zichtbaar.

Tijdens de tentoonstelling is er op iedere zaterdag van 15-17 uur een performance van Julia Henneman. In haar werk YOU # TOO, gewenste intimiteiten nodigt Henneman bezoekers uit om plaats te nemen en te luisteren naar liefdevolle teksten die zij voorleest.
Met het Bloemencorso voor de deur is het Kunst centrum Haarlem extra open op zondag 14 april, op deze dag is de finissage van de tentoonstelling.