Arendonk, van

Arjan Arendonk, van

Opvallend aan zijn schilderijen is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond . Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘dichtbij’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk.

Arjan van Arendonk (1957) woont en werkt in ’s-Hertogenbosch. Opvallend aan zijn schilderijen is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond . Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘dichtbij’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk.

Wat verder in het oog springt is het zeer specifieke materiaalgebruik. De laatste jaren gebruikt van Arendonk, naast acrylverf, ook gekleurde siliconen in zijn doeken. Verder gebruikt hij borduurwerk, al dan niet digitaal vervaardigd. De natuur is de grote leermeester voor zijn werk. Hij werk vanuit zijn intuïtie en de toeval speelt soms een grote rol. Vanuit een half plan ontstaat het werk organisch. Een statement van Arjan van Arendonk: ‘Ik probeer steeds nieuwe elementen toe te voegen aan mijn werk. Een schilderij is voor mij pas echt geslaagd als ik mezelf er ook mee verras.’ De bedrukte stof waarmee hij werkt als ondergrond stuurt hem als vanzelf naar de goede richting en oplossing. Hij laat zich inspireren door de afbeelding, de kleuren het ritme en de patronen van de stoffen. Sinds een paar jaar werkt hij, behalve met acryl, ook met siliconen die hij op de stof aanbrengt. Er ontstaat hierdoor een sterk 3-D effect. Door het mengen met poederpigmenten is hij in staat iedere gewenste kleur te mengen.Werk van Arjan van Arendonk

Reserveer online