Faassen

Casper Faassen

"Bijzondere en integere vrouwenportretten"

Casper Faassen is een jong aanstormend talent in de Nederlandse kunstwereld. Hij wordt geboren op 23 december 1975 te Leidschendam. Casper Faassen groeit op in Leiden. Daar ontwikkelt hij al vroeg zijn fascinatie en bewondering voor de grote meesters en zijn passie voor het creëren. Op zijn kinderkamer schildert hij tot verbazing van zijn ouders de Nachtwacht van de Leidenaar Rembrandt op de muur. Dagelijkse belevenissen vertaalt Casper in kasten vol striptekeningen, schetsen en schilderijen. In deze periode echter altijd doordrenkt met een vleug realisme.
Werk uit zijn jonge jaren laat nog zijn onbegrip zien voor het abstracte, maar zijn nieuwsgierigheid naar kunst en zijn ambitie om te creëren zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvers van zijn werk. Na zijn middelbare school trekt Casper Faassen, op zoek naar avontuur en inspiratie, door de Verenigde Staten. Zijn leven op straat doordrenkt hem met de passie van de Amerikaanse multiculturele samenleving: de keur en kleur aan indrukken beïnvloed het werk dat hij in de Verenigde Staten produceert. Eenmaal terug in Nederland besluit Faassen aan de Universiteit van Amsterdam de wetenschap achter Marketing en Communicatie te gaan studeren. In zijn werk is het vooral emotie wat hem drijft en dat is iets wat praktisch niet te onderwijzen, aldus Casper over zijn beslissing om geen kunstopleiding te volgen.

Faassen experimenteert met verschillende technieken en verschillende materialen, maar altijd met de gemene deler spontaniteit en kleur. Naar verloop van tijd ontwikkeld Casper Faassen, met name beïnvloed door zijn grote voorbeeld Pablo Picasso, een duidelijk herkenbare eigen stijl en neemt de belangstelling voor zijn werk sterk toe. Diverse exposities en tentoonstellingen volgen elkaar snel op. In 2002 verhuist Casper Faassen. Met een atelier in huis heeft hij eindelijk de mogelijkheid zijn onuitputtende drang om te schilderen dagelijks in praktijk te brengen.

 

Werk van Casper Faassen

Reserveer online