Bodner

Franz Bodner

Na 16 jaar geduld, ambitie, professionaliteit en een voortdurend positieve instelling heeft Bodner in Nederland vele successen behaald en is een internationale carrière werkelijkheid geworden.

Franz Bodner, geboren in Klagenfurt (1966), heeft in het idyllische alpenlandschap in Oostenrijk zijn jeugd doorgebracht en de opleiding tot kunst- en siersmid en metaaldesigner afgerond.  Na een zijsprong in de gezondheidszorg in Wenen, waar een succesvolle loopbaan voor hem was weggelegd, heeft zijn creatieve bloed hem volledig aan het schilderen gezet. Met succes, want spoedig volgden talrijke exposities in diverse galeries in Oostenrijk. 

Wenen werd de bakermat van zijn creatieve carrière. Wanneer Franz in 1995 besluit naar Nederland te verhuizen, lijkt hij ogenschijnlijk een volledig nieuwe start te moeten maken. Na 16 jaar geduld, ambitie, professionaliteit en een voortdurend positieve instelling heeft Bodner in Nederland vele successen behaald en is een internationale carrière werkelijkheid geworden. Hij heeft gekozen voor zijn eigen stijl die zich het best laat omschrijven als Pop Art.

Bodner heeft een kritische visie met een knipoog. Met zijn schilderijen, beelden en grafiek wil Franz Bodner aandacht vragen voor de waardevolle en juist kleine dingen en momenten in het leven. Zijn kenmerkende beeldentaal in schitterende felle kleuren, maken Bodners’ ‘eigen’ wereld zichtbaar. Aan deze vrolijke schilderijen en grafiek, bevolkt door ogenschijnlijk naïeve figuren, ligt echter ook een maatschappelijke kritische noot ten grondslag. Een duwtje naar het, simpelweg, even stilstaan bij de essentie van het leven.Werk van Franz Bodner

Reserveer online