Heidweiller

George Heidweiller

In Amsterdam krijgt Heidweiller rust, het leidt tot zelfreflectie en een groter inzicht in het eigen kunnen. Niet de dagelijkse realiteit maar het schilderen zelf wordt een belangrijke drijfveer.

George Heidweiller, geboren in Beverwijk (1963), uit Surinaamse ouders, groeide een groot deel op buiten Nederland in New York, Curaçao en Suriname alvorens de familie terugkeerde naar Nederland. Hij begon in 1981 aan zijn studie schilderen/grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na afronding van zijn opleiding vestigde hij zich in Amsterdam. Naast zijn eigen werk assisteerde hij Herman Brood bij diens project van het beschilderen van tramlijn 2 in opdracht van Fame. Hij ontwierp tevens merchandising en heeft ontwerpen gemaakt voor kledingmerk ART 4 Use.

Na vele reizen krijgt Heidweiller in Amsterdam rust, het leidt tot zelfreflectie en een groter inzicht in het eigen kunnen. Niet de dagelijkse realiteit maar het schilderen zelf wordt een belangrijke drijfveer. De aandacht voor de materie, de trefzekerheid van de verfopbrengst, het improviserend collageren van beeldelementen, het intense kleurgebruik, alles in het nieuwe werk van George Heidweiller getuigt van een grote innerlijke kracht. Anno 2007 is zijn werk herkenbaar als cityscapes. Met behulp van verschillende technieken maakt hij doeken van afbeeldingen van denkbeeldige steden geladen met de herinneringen aan zijn reizen.Werk van George Heidwieller

Reserveer online