Kerwin

James Kerwin

Urban Exploring is een onderwerp dat binnen de fotografie steeds populairder aan het worden is. Bij Urban Exploring (ook wel Urbex of Urban genoemd) gaan fotografen op zoek naar bijzondere, vaak bouwvallige, locaties die je kunt vinden in en om steden.

In Nederland zijn dergelijke gebouwen redelijk zeldzaam, maar in Engeland, België, Frankrijk en Duitsland vind je er heel veel. Voor een fotograaf is het niet makkelijk om er binnen te komen, omdat de plek meestal hermetisch is afgesloten en er soms zelfs bewaking rondloopt. Bovendien is het niet zonder risico. Toch slagen fanatieke ‘urban explorers’ (urbex), gewapend met camera en statief, er in om binnen te komen en de vergane glorie vast te leggen op de gevoelige plaat. Verlaten gebouwen spreken tot de verbeelding en vertellen een verhaal over een plek waar ooit mensen waren, maar die ondertussen al vele jaren compleet verlaten is, meestal wachtend op de sloop en in de greep van de natuur.

 

James Kerwin is een 33-jarige beeldende kunst fotograaf uit Norwich in Engeland. In 2013 – hij fotografeert dan inmiddels zo’n jaar of vier, ziet Kerwin bij toeval op internet afbeeldingen van voormalige psychiatrische instellingen in onder meer Engeland. Hij raakt geinspireerd door de schoonheid van het verval en de serene rust die uitgaat van deze verlaten plekken. Voor zijn foto´s van vervallen gebouwen en interieurs reist hij naar vele landen. Ter plekke zoekt hij de mooiste compositie en de meest bijzondere lichtinval, en voegt er zo zijn persoonlijke visie aan toe.

 

Kerwin heeft de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen met zijn composities.

 


 

Werk van James Kerwin

Reserveer online