Aarts

Ko Aarts

Gebouwen en vliegtuigen komen veelvuldig voor in de schilderijen van Ko Aarts. Hiermee toont de kunstschilder, geboren in 1961 te Hulst, zowel de werkelijkheid als abstractie. Hij streeft ernaar om in zijn werk een balans te vinden tussen strengheid en ironie.

Aarts studeerde eerst enige jaren psychologie aan de Universiteit Utrecht voordat hij definitief voor de kunst koos. Nadat hij in 1989 zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem had afgerond, volgde hij een postacademiale opleiding aan de Rijksakademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Hier kwam Aarts in contact met kunstenaar en schrijver Armando. Regelmatig zocht Aarts hem op in Berlijn, een bijzondere stad die een blijvende fascinatie bij hem achterliet. Zo zijn zijn afgebeelde saaie flatgebouwen en hun sterke kleurrijke abstractie uit de jaren ’90 sterk geïnspireerd op de woonkazernes uit het Oostblok.

Naast Berlijn heeft Aarts ook altijd een sterke binding met Latijnse landen – vooral Spanje – gehad. Zo verbleef hij van eind jaren ’90 tot 2008 werken en wonen in de stad Salvador in Brazilië. Toentertijd veranderden zijn onderwerpen drastisch, al bleef zijn werk Europees. De kleur in zijn creaties werd door het tropische licht intenser, en er verschenen steeds meer platen, dieren en mensen. De creaties van Aarts zijn onder meer getoond bij het Singer Museum in Laren, het Natuurmuseum te Rotterdam, de KunstRAI in Amsterdam en de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast is hij voor diverse kunstprijzen genomineerd, zoals de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst, en hij won in 1992 de Johan & Titia Buning Brongersprijs.


Werk van Ko Aarts

Reserveer online