Verdoes

Mark Verdoes

Zijn werk is een eigenzinnig mengsel van technieken en materialen waarin het gestuurde toeval een belangrijke rol speelt.

Volgens Mark Verdoes (Den Haag, 1960) moet kunst een ervaring zijn, een zintuiglijke en fysieke uitdaging aan de kijker. Doordat kijkers niet meteen snappen wat ze waarnemen, worden ze uitgedaagd na te denken, en voorbij te gaan aan het voor de hand liggende. Hij hoopt op te roepen tot oorspronkelijke gedachtes en daarmee deuren te openen naar andere dimensies. Verdoes zijn werk is een reflectie van hoe hij de wereld ervaart en een poging zijn eigentijdse visie op de kosmos te visualiseren. Reeds vanaf jonge leeftijd heeft hij zich creatief geuit met tekenen en muziek; zijn eerste foto´s maakte hij op ongeveer 6-jarige leeftijd. Begin jaren tachtig heeft hij gestudeerd aan de school voor Fotografie en Fotonica te Den Haag.

Zijn werk is een eigenzinnig mengsel van technieken en materialen waarin het gestuurde toeval een belangrijke rol speelt. De natuur is hierbij de sturende kracht achter alles. Hij werkt samen met de elementen, gretig gebruik makend van de onvoorspelbaarheid van bijvoorbeeld lucht (hitte) en water. Veel van de benodigde technieken heeft hij zelf ontwikkeld, zo ontwikkelde hij een methode om fotografie in zijn doeken te verwerken en weet hij volgens een uniek procedé het natuurlijke barsten van klei te vangen in zijn werk .

Mark Verdoes begon zijn carrière als kunstzinnig fotograaf voor bladen als Esquire en Avantgarde, maar de behoefte aan creatieve vrijheid zorgde ervoor dat hij zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot veelzijdig beeldend kunstenaar met exposities sinds het begin van de jaren negentig. Sindsdien werkt hij aan een oeuvre dat sterk geïnspireerd is door de Tao en de natuur. Mark Verdoes woont en werkt afwisselend in Nederland en India.Werk van Mark Verdoes

Reserveer online