Bes

Peter Bes

Zijn werken laten een geabstraheerde werkelijkheid zien, met grote egale kleurvlakken en een filmische uitstraling door het contrast tussen licht en donker.

Peter Bes (1945) is geboren in Den Helder en woont in Anna Paulowna. Hij is actief in verschillende takken van de kunst. Hij volgde in de jaren zestig een opleiding aan de toenmalige Rijksnormaalschool en later aan de Rijksacademie te Amsterdam.

Peter bes is een multidisciplinair kunstenaar. Hij heeft veel ervaring met prentmethodes en heeft hiermee door de jaren heen veel geëxperimenteerd. Daarnaast maakt hij ook objecten, schilderijen, tekeningen en foto’s. Zijn werken laten een geabstraheerde werkelijkheid zien, met grote egale kleurvlakken en een filmische uitstraling door het contrast tussen licht en donker. Bes maakt vaak portretten en stadgezichten van mensen op reis, wachtend of in beweging. In het oeuvre van Peter Bes is een intrigerend spel van licht en donker waar te nemen, dat een ‘filmische’ indruk achterlaat. Het betreft met name abstracte weergaven. Zelf zegt hij daarover: ‘Wat in films in een reeks van beelden gebeurt, moet ik in één moment zien te vangen. Ik kies voor een enscenering, voor het decor, daarin plaats ik de figuren. Daarbij combineer ik vaak verschillende werelden of breng ik personages uit verschillende tijden bij elkaar.’

Werk van Peter Bes

Reserveer online