Akker

Peter van den Akker

In mijn werk staat het mensbeeld centraal; niet als individu maar als universele gestalte, waarbij ik op transparante wijze tijdsbeelden en gelaagdheid in menselijke handelen naar voren breng. Zoals verhoudingen tussen mensen, verschuivingen in wereldculturen, veranderingen in techniek, architectuur, natuur. Dit in relatie tot het veranderend mensbeeld.

"Inspiratiebronnen hiervoor zijn naast muziek, dans, literatuur, mijn reizen naar andere landen waarin ik onderzoek hoe mensen zich bewegen in ruimte en tijd, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo was ik een periode in New York waar ik veel schilderijen maakte met het onderwerp mens – stad Mijn reizen naar Zuid-Amerika en Egypte gaven weer andere culturele beelden, nieuwe indrukken en inzichten die ik verder uitdiepte op mijn atelier."

"Mijn werkwijze omvat vele technieken in verschillende materialen: schilderijen, gemengde technieken op papier/collages, zeefdrukken, beelden in cortenstaal, keramische objecten. Kenmerkend voor mijn werk is de opbouw in transparante lagen over en door elkaar waarmee ik verschillende beeldelementen met elkaar verbind en meerduidige betekenissen geef aan mijn onderwerpen. Kleuren en vormen vertegenwoordigen een symbolische waarde voor mij en zijn mede een bepalende factor voor het inhoudelijke. De titels die ik aan mijn werken geef ontstaan tijdens het schilderkunstig proces."Werk van Peter van den Akker

Reserveer online