Scholte

Rob Scholte

Scholte is een beeldenmaker. Hij ordent en plaatst beelden uit de massamedia, in een nieuwe context, waarmee hij die beelden van een nieuwe betekenis voorziet.

Rob Scholte (1958) geboren in Amsterdam is onweerlegbaar de meest besproken nog levende Nederlandse kunstenaar uit de vorige eeuw. Scholte studeerde van 1977 tot 1982 aan de Gerrit Rietveld Academie. Al bijna 35 jaar maakt hij tentoonstellingen. Zijn eerste solo vindt plaats in W139 in 1982, daarna rijst zijn ster snel. Hij exposeerde onder andere in Het Musée St. Pierre in Lyon en Museum Boijmans-Van Beuningen in Rotterdam. Hij neemt deel aan Chambres d’Amis, de Biënnale van Sao Paulo en Venezia en aan Documenta 8.

In 1994 werd Rob Scholte slachtoffer van een bomaanslag in Amsterdam, waardoor hij beide benen verloor. Een paar jaar later exposeerde hij zijn verwoeste auto in de Amsterdamse kunstenaarssociëteit Arti et Amicitae. Scholte is een beeldenmaker. Hij ordent en plaatst beelden uit de massamedia, in een nieuwe context, waarmee hij die beelden van een nieuwe betekenis voorziet. Zijn conceptuele schilderijen, sluiten aan bij popart en het surrealisme. Vaak vindt men in zijn werken tegenstrijdigheden en tegenstellingen die in hun nieuwe context 'overwonnen' worden. Zijn werkwijze is illustratief voor het postmodernisme en legt de nadruk op de permanente toestroom van beelden die ons omringen, vormen en kneden.Werk van Rob Scholte

Reserveer online