Parvez

Shahid Parvez

De beeldtaal van het kind speelt een grote rol in de schilderijen van Parvez. Met zijn open mind combineert hij als geen ander de ervaring van een volwassene met de eindeloze fantasie van een kind.

Shahid Parvez (1970) is geboren in het Indiase Udaipur. Tot op heden is dit ook de plek waar hij woont en werkt. Zijn geboortestreek, vol humor en absurditeiten, vormt onder andere de inspiratiebron van Shahid’s fantasievolle schilderijen. Shahid Parvez volgde een opleiding tekenen en schilderen aan de M.L. Sukhadia Universiteit en in 1993 studeerde hij daar met een gouden medaille af. Shahid Parvez heeft over de hele wereld galerie- en museale exposities gehad, waarmee hij een enorme staat van dienst heeft opgebouwd.

De beeldtaal van het kind speelt een grote rol in de schilderijen van Parvez. Met zijn open mind combineert hij als geen ander de ervaring van een volwassene met de eindeloze fantasie van een kind. Dit resulteert in schilderijen die zowel de rijkdom als de complexiteit van de wereld van een kind overbrengen. De schilderijen van Shahid Parvez stralen ontzettend veel vrolijkheid uit en liggen dicht bij de natuur. Er komen voornamelijk veel dieren, planten en mensen in terug. Parvez is een kunstenaar die volledig zijn hart volgt in zijn werk.Werk van Shahid Parvez

Reserveer online