Willemsen

Wil Willemsen

Ik vind het steeds weer een uitdaging om vast te leggen wat ik zie in mensen. Hun onderlinge verhoudingen probeer ik met grove streken van kwast of paletmes vast te leggen. En op hun beurt communiceren mijn doeken weer met de kijkers.

Van jongs af aan was de passie van Wil Willemsen, (Amsterdam,1943), tekenen. Na een groot aantal jaren in het onderwijs, televisie en journalistiek, kreeg zij in 1984 de mogelijkheid haar talent te ontwikkelen. Zij bezocht vele ateliers en tekende model. Ze volgde enige jaren de zomeropleiding aan de Europaische Akademie te Trier en ging naar de cursussen en werkweken op de werkplaats van het Van Gogh museum.

Communicatie, relaties en interactie tussen mensen met het accent op het emotionele, zijn de thema’s in haar werk. Zelf zegt zij: “Ik vind het steeds weer een uitdaging om vast te leggen wat ik zie in mensen. Hun onderlinge verhoudingen probeer ik met grove streken van kwast of paletmes vast te leggen.  En op hun beurt communiceren mijn doeken weer met de kijkers”. Het werk van Wil Willemsen is direct herkenbaar als een echte “Willemsen”. Het werk is figuratief met een grote mate van abstracte tendensen. Haar figuren ontstaan uit contrasterende kleurvlakken, geen lijnen, puur verf.Werk van Wil Willemsen

Reserveer online