fbpx

Ontmoet de kunstenaars van (Geen) Gezicht

Heb jij (Geen) Gezicht in onze galerie al gezien? Bezoekers reageren enthousiast op deze kleurrijke en spannende tentoonstelling met werk van Guda Koster, Itie Langeland en Anuli Croon.

Op 3 verschillende zaterdagen in april en mei zijn de kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk en al jouw vragen te beantwoorden. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig, loop lekker binnen. Benieuwd wie wanneer aanwezig is, lees dan hieronder verder.

Toen wij Guda Koster vroegen met wie zij graag samen wil exposeren, droeg ze Itie Langeland en Anuli Croon aan. Dit om een verrassende reden. In Guda’s fotokunst zul je nooit een gezicht zien omdat zij de nadruk wil leggen op de vormen en patronen in haar werk. Als er een gezicht te zien is, trekt dit meteen je aandacht en leidt dus af van de rest. Opmerkelijk is het dus dat Itie en Anuli gekozen zijn, juist omdat gezichten zo belangrijk zijn in hun kunst. Zo is (Geen) Gezicht ontstaan.

Ook bij deze tentoonstelling organiseren wij Meet & Greets in de galerie. Dit zijn gezellige bijeenkomsten waar de kunstenaars vertellen over hun werk, we samen naar de werken kijken en jij al je vragen mag stellen. Iedereen is welkom en alleen luisteren mag natuurlijk ook.

7 mei om 15 uur – Guda Koster

Guda Koster is een bekende naam in de Haarlemse kunstwereld. Guda maakt installaties, sculpturen en foto’s waarin kleding of kostuums een belangrijke rol spelen. Met onze kleding laten we zien wie we zijn en sturen we continu signalen uit naar de buitenwereld. Door geen gezichten te laten zien in haar werk, stuurt Guda alle aandacht naar het lichaam. De menselijkheid is eruit en een beeld blijft over waarin alle aandacht naar de patronen, stoffen en sfeer van het werk gaat.

In (Geen) Gezicht presenteert Guda Koster een nieuwe serie foto’s in felle kleuren. In al deze foto’s heeft zij zichzelf gebruikt als model en de foto’s gemaakt met gebruik van de zelfontspanner op haar camera. Je begrijpt dan ook wel dat zij soms honderden foto’s maakt van één kostuum voordat deze helemaal goed is.

Guda Koster is aanwezig op zaterdag 7 mei om 15 uur voor de Meet & Greet

Deze heb je gemist: 16 april om 15 uur – Anuli Croon

De Rotterdamse Anuli Croon werkt zowel als autonoom kunstenaar, als in opdracht. Haar bekendste werk zijn de tronies, portretten van naamloze personen. Deze portretten geschilderd in acryl zijn sterk geabstraheerd en er is geen centraal punt in de werken. Dit doet zij om de kijker niet te veel naar één punt te trekken, je wordt als kijker uitgenodigd om met je ogen over het hele werk te gaan en zo je eigen interpretatie te maken van wat je ziet.

Anuli Croon was aanwezig op zaterdag 16 april om 15 uur voor de Meet & Greet. Kunstkenner, journalist en schrijver Joost Pollmann leidde het gesprek met Anuli.

Deze heb je gemist: 23 april om 15 uur – Itie Langeland

Oorspronkelijk is de Amsterdamse kunstenaar Itie Langeland opgeleid tot fotograaf, maar al snel besefte ze dat ze meer wilde. Als fotograaf moet je namelijk het eindresultaat van je werk uit handen geven en hier wilde ze graag controle over houden. Daarom maakt ze nu collages met foto’s uit tijdschriften en (kunst)boeken, die ze vervolgens met verf en borduren samenvoegt tot nieuwe mensen. In coronatijd heeft haar werk nog een diepere laag gekregen, toen eenzaamheid een belangrijk thema in haar werk werd.

Itie Langeland is aanwezig op zaterdag 23 april om 15 uur voor de Meet & Greet

Tentoonstellingen in Kunst Centrum Haarlem

In de galerie van Kunst Centrum Haarlem vind je jaarlijks 5 á 6 uiteenlopende tentoonstellingen van overwegend Haarlemse kunstenaars, maar soms ook van daarbuiten. Alle werken zijn te koop en bij enthousiaste reacties van bezoekers nemen wij werken van exposerende kunstenaars op in de collectie van onze kunstuitleen.

Onze exposities zijn gratis te bezoeken en als je wilt kunnen onze medewerkers je van alles vertellen over de deelnemende kunstenaars. Kunst Centrum Haarlem is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11 en 17 uur.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond Kunst Centrum Haarlem? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze 2-wekelijkse UPDATE.