fbpx

Onze etalage in Heemstede

Heb je de kleurrijke etalage in Heemstede gezien?
Deze etalage is van een winkelpand, gehuurd door flitsbezorger Getir, op de Binnenweg 155. Voorlopig gaat deze vestiging nog niet open.

In de tussentijd krijgen wij de kans om de winkelstraat alvast een beetje mooier te maken. Daarom is de etalage ingericht met kunstwerken uit de collectie van Kunst Centrum Haarlem, dé kunstuitleen van Haarlem en omgeving. Kom snel een kijkje nemen!

Voor deze plek hebben we gekozen voor de vrolijke werken van Peter Bastiaanssen. Wil je deze werken huren of kopen? Dat kan. Lees dan hieronder verder.

In de vrolijke en kleurrijke schilderijen van Peter Bastiaanssen (Rotterdam, 1957) kun je veel ‘dingen’ ontdekken: een kleedje, een vaas, een goudvis, kopjes koffie én heel vaak ook een zwarte hond. Het zijn gewone gebruiksvoorwerpen die je in ieder huis kan tegenkomen. Herkenbaarheid vindt Peter belangrijk: over kunst hoef je niet eindeloos na te denken volgens Peter Bastiaanssen.

Het werk van Peter heeft vrolijke kleuren en vaak zie je op zijn schilderijen een zwarte hond met kraaloogjes. Zo ook in deze etalage. De twee werken aan de achterwand heten ‘Kleedje’ en ‘Hond’, het is wat je ziet. De houten beelden in de etalage zijn vogeltjes, uiltjes, bloemen en natuurlijk een hond. Ze zijn door Kunst Centrum Haarlem aangekocht voor de verkoop. Hoe dat is gegaan kun je nalezen in het blog van onze directeur Marina die op atelierbezoek ging bij Peter Bastiaanssen.

In onze uitleencollectie hebben we nog een serie zeefdrukken met titels: Yapping Matisse, Yapping Dali en Yapping Cezanne en Yapping Picasso. De zwarte hond is op zoek naar de oorsprong van de hedendaagse schilderkunst bij moderne meesters.

Wil jij werk van Peter Bastiaanssen in huis halen dat in deze etalage staat? Lees hier hoe het werkt. Of neem contact met ons op via de mail of via 023 53 27 895.