fbpx
De 3 genomineerden van de publieksprijs kunstlijn 2021

Vicky Brinkmann wint Kunstlijn Publieksprijs 2021

Ruim 200 mensen hebben een stem uitgebracht om hun favoriete kunstwerk in de Centrale Expositie van Kunstlijn 2021, die te zien is in onze galerie. De voorkeur van het publiek bleek zeer divers te zijn. Het aantal stemmen per kunstwerk ontloopt elkaar dan ook maar weinig. De uitreiking van de publieksprijs vond plaats op donderdagmiddag 11 november.

De winnaar van de Publieksprijs 2021 is Vicky Brinkmann. Zij schildert veel landschappen waarin lucht, water en licht een belangrijke rol spelen. Voor de Centrale Expositie van Kunstlijn 2021 leverde ze een klein zeegezicht in met een zeilbootje dat de ondergaande zon tegemoet gaat. Met daarbij de haiku: oplichtend duister, oneindig water en lucht, verdwaald en verlicht.

Zelf zegt Vicky over haar werk: ‘Mijn landschappen zijn leeg zonder mensen en gebouwen, maar niet leeg in de betekenis van inhoudsloos. Achter de schijnbare leegte is een spanning, een energie voelbaar, die de ogenschijnlijke harmonie ieder moment kan doorbreken en veranderen, waarna iets nieuws zal verschijnen, een nieuw beeld, een nieuwe vorm.’

Het publiek stemde het meeste op deze werken:

De twee eervolle vermeldingen gaan naar Bram Mous en Lizan van Dijk. Het aantal uitgebrachte stemmen voor de drie kunstenaars verschilde slechts een enkele stem.

Droom jij weg bij foto’s, keramiek of juist schilderkunst? Landschappen of portretten? Wil je alles zelf kunnen invullen bij een abstract werk of gelijk zien waar het werk overgaat? Bij het Kunst centrum Haarlem is de Centrale Expositie van de Kunstlijn Haarlem te zien. De deelnemers leverden een klein werkje in. Alle disciplines, stijlen en onderwerpen hangen bij elkaar. Welk werk trekt jouw aandacht? Dat was de vraag die we aan het publiek stelden.

Met deze publieksprijs wint Vicky Brinkmann een kleine solo-expositie, ergens in ons gebouw. Wanneer deze precies plaats zal vinden, wordt later bekend gemaakt.

De Centrale Expositie Kunstlijn 2021 is nog tot en met zaterdag 13 november te bezoeken in onze galerie. 20 november opent onze nieuwe expositie In de wolken met werk van Suzanne Glerum en Bethany de Forest.