fbpx

Winnaar publieksprijs Kunstlijn 2021 exposeert

De Kunstlijn 2021 zit er weer op en heeft veel mooie gesprekken en kunstbeschouwingen opgeleverd.
De publieksprijs van 2021 is gewonnen door Vicky Brinkmann. Het weg zeilende bootje in avondlicht was favoriet met daarbij de haiku: oplichtend duister, oneindig water en lucht, verdwaald en verlicht.

Naast de eer kreeg Vicky de gelegenheid om haar werk bij ons te presenteren. Tot en met 9 april was in de etalage bij onze entree haar werk te bewonderen.

Vicky Brinkmann woont en werkt op de grens van Haarlem en Aerdenhout. Lange tijd werkte ze als filosofiedocent maar nu richt ze zich op haar beeldende kunst. Haar schilderijen, veelal landschappen, hangen in Frankrijk, Lanzarote, New York en Zwitserland. De laatste jaren richt ze zich meer op haar geboorte en woonplaats Haarlem. Haar bronzen beelden zijn in Nederland te zien in de beeldentuin Sousterre te Litoijen en het FlowerArtMuseum in Aalsmeer. Vicky zegt over haar werk: Mijn landschappen zijn leeg zonder mensen en gebouwen, maar niet leeg in de betekenis van inhoudsloos. Achter de schijnbare leegte is een spanning, een energie voelbaar, die de ogenschijnlijke harmonie ieder moment kan doorbreken en veranderen, waarna iets nieuws zal verschijnen, een nieuw beeld, een nieuwe vorm. Bij haar werk dicht zij vaak een haiku.

In de raamvitrine van Kunst Centrum Haarlem zijn zowel schilderwerk als bronzen beelden te zien van Vicky Brinkmann. Binnenlopen kan ook tijdens openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan hieronder op de paarse balk in voor onze 3-wekelijse digitale UPDATE.