fbpx
Gezin met groot en kleurrijk statement kunstwerk aan de muur

Ga voor een kunstzinnige woonmaand in 2023

Oktober staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor dé woonmaand 2023! Dit is de perfecte kans om een frisse wind door je huis te laten waaien en je inrichting een opfrisser te geven. Denk hierbij ook eens aan kunst. Kunst geeft je interieur persoonlijkheid en voegt een unieke touch toe aan elke ruimte. In dit blog duiken we in de trends voor woonmaand 2023, met extra aandacht voor het integreren van kunst in je huis.

1. Statement kunstwerken

De eerste trend is meteen één van de meest in het oog springende: het gebruik van statement kunstwerken. Grote, in het oog springende schilderijen, sculpturen of een groot designstuk voegen een krachtig visueel element toe aan de ruimte. Denk aan een groot, kleurrijk schilderij voor in de woonkamer of een opvallend ruimtelijk werk in de hal. Statement kunstwerken zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook een mooie gespreksstarter wanneer je bezoek krijgt!

Lijkt dit je wel iets? Bekijk dan hier al onze kunstwerken van groot formaat.

2. Galerieachtige interieurs

Een andere trend die we zien, is het creëren van galerieachtige interieurs. Oftewel, je huis inrichten alsof het een kunstgalerie is. Hierbij kies je voor minimalistische meubels en neutrale kleuren om zo alle aandacht te vestigen op de kunst.

Gebruik sfeerverlichting om de kunstwerken te accenturen en creëer zo een museumsfeer in je eigen huis.

Fotografie doet het erg goed in een galerieachtige, minimalistische inrichting. Met geleende kunst uit de kunstuitleen creëer je steeds weer een andere sfeer.

3. Kunst met een functie

Kunst hoeft niet alleen aan de muur te hangen, met een bijzonder stuk design maak je jouw interieur ook uniek. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met uniek ontwerp. Of lampen zo mooi gemaakt dat het kunstwerken op zich zijn. Deze woontrend voor 2023 combineert esthetiek met functionaliteit. Ideaal als je niet te veel spullen in huis wil, maar wel dat stukje kunst binnen wilt halen.

In onze winkel vind je uniek design van lokale ontwerpers, maar ook uit de rest van het land. Kom gerust eens een kijkje nemen!

4. Ondersteun lokale kunstenaars

Wil je niet alleen kunst aan je huis toevoegen, maar ook iets goeds doen voor een ander? Ga dan voor kunst van lokale kunstenaars. Door kunst van deze makers te kopen of te lenen, ondersteun je hen direct. Kies een werk van lokaal talent, geef je huis een unieke flair en dat terwijl je ook nog eens de kunstgemeenschap in jouw omgeving steunt. Goed bezig!

Lokale kunst kan variëren van schilderijen en beeldhouwwerken, tot keramiek en textielkunst. Het voegt niet alleen karakter toe aan je huis, maar vertelt ook een verhaal.

In september en oktober staat onze galerie in het teken van textiel en glaskunst. Dit is een mooie kans om een bijzonder kunstwerk te bemachtigen. ‘De natuur in textiel en glas’ is te zien tot en met zaterdag 28 oktober in onze galerie. Toegang is gratis en alle werken zijn te koop.

5. Mix van stijlen en kleuren

Een eclectische mix van kunststijlen is een andere trend voor het najaar van 2023. Combineer verschillende technieken, kleuren en uiteenlopende stijlen om een uniek en eigen kunstpalet te creëren. Ga bijvoorbeeld voor een uitgesproken, hedendaagse zeefdruk in combinatie met een traditioneler bronzen beeld. Combineer kunst met kleurige kussens en andere woondecoratie, of maak een collage van verschillende technieken aan de muur. Hierdoor ontstaat een boeiende visuele dynamiek. Gewoon in je woonkamer!

Door kunst te lenen bij de kunstuitleen kun je eindeloos blijven variëren met je kunstwerken. Kunst lenen kan al vanaf €9 per maand. Zo hoeft iets uniek creëren, helemaal niet duur te zijn. Wil je meer weten over het lenen van kunst? Klik dan hier.

6. Kunst in elke kamer

Tenslotte, vergeet niet om kunst in elke kamer van je huis op te nemen. Het hoeft zich namelijk niet te beperken tot alleen de woonkamer. Hang een mooie foto in je slaapkamer, een collage in de keuken en een zeefdruk op het toilet. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Op deze manier doordrenk je je huis met creativiteit en persoonlijkheid.

Hoewel we je uit willen nodigen om je hele huis vol te hangen met kunst, is niet elk kunstwerk voor elke ruimte geschikt. Lees hier meer over het verzorgen van je kunstwerken zodat ze nog heel lang mee kunnen gaan!

Kortom, als het aan ons ligt, draait de woonmaand 2023 om kunst! Of je nu een gepassioneerde kunstliefhebber bent, of gewoon op zoek naar manieren om je huis op te frissen, deze trends kunnen je inspireren om met kunst aan de slag te gaan. Ga op ontdekkingsreis in onze kunstuitleen, maak een mooie keuze en geef je huis een kunstzinnige make-over!

Kunst maakt je huis niet alleen mooier, het vertelt ook nog eens een uniek verhaal. Jij bent de curator van je eigen huis. Geniet van een kunstzinnige woonmaand 2023!

Met dank aan onze overburen Van Duivenboden Interieur Haarlem voor de prachtige locatie om onze kunstwerken te fotograferen. Bovenaan dit artikel zie je het schilderij ‘Terracottaschaduwen van Wim Drion.