fbpx
Etalage Kunst Centrum Haarlem

Over ons

Wij vinden dat kunst & design niet moeilijk of elitair hoeven te zijn. Iedereen heeft iets aan kunst en wij hebben kunst voor iedereen. We helpen mensen ongeacht ervaring, budget of niveau, een kunstwerk te vinden dat bij hen past. Daarbij kopen wij kunstwerken direct bij de kunstenaar in, zó ondersteunen we hen.

Winkel en uitleen

Kunst Centrum Haarlem is een galerie, kunstuitleen en winkel voor het kijken naar, lenen en kopen van kunst en design in het centrum van Haarlem.

Iedere 8 weken is er een nieuwe verkooptentoonstelling, iedere 2 maanden een presentatie in het Kleinste museum van Haarlem en regelmatig zetten wij een designer of ontwerper centraal. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk.

We sluiten aan bij het culturele leven in de regio Haarlem en dragen bij aan de profilering van de stad. Onze gevarieerde kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars bestaat uit zo'n 6.000 kunstwerken. Kunst Centrum Haarlem is een stichting zonder overheidssteun.

Het primaire doel, kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis brengen, is sinds 1971 onveranderd gebleven.

Team

Het team van Kunst Centrum Haarlem bestaat uit acht medewerkers. De meesten werken part time. Daarnaast werken er verschillende vrijwilligers. Zij zijn vooral op de drukke zaterdagen aanwezig om je wegwijs te maken in ons pand en in onze collectie.

Susan

Directeur

Jeanette

Financieel manager

Mark

Inrichting tentoonstellingen & winkel

Eva

Online- en contentmarketeer

Tanja

Medewerker kunstuitleen & debiteuren administratie

Roos

Medewerker kunstuitleen

Erica

Medewerker kunstuitleen

Sinds 1971

Kunst Centrum Haarlem is in maart 1971 als Stichting Beeldende Kunst Kennemerland geopend. Oprichtster Jannie Sipkes startte de SBK vanuit het idealistisch oogpunt om beeldende kunst bij de mensen thuis te brengen. Het concept ontstond vanuit een hobby, maar al snel bleek deze een gouden formule te zijn. In 2021 bestonden we 50 jaar!

Het doel - kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis brengen - is al die jaren onveranderd gebleven.

Locatie

Kunst Centrum Haarlem bevindt zich in hartje Haarlem op de Gedempte Oude Gracht 117-121 op 10 minuten loopafstand van het Station Haarlem. De bushalte Centrum/Verwulft is op 3 minuten loopafstand.

Om de hoek is parkeergarage de Kamp. Voor onze deur mag je 10 minuten gratis met je auto parkeren, handig wanneer je een werk komt halen of brengen.

Kunst Centrum Haarlem is gevestigd in 3 historische panden. Op de onderste etage vind je de design winkel en onze tentoonstellingsruimte plus een deel van de kunstuitleen. Op de eerste verdieping gaat onze kunstuitleen verder en kun je een veelheid aan diverse foto's bezichtigen. Ook is er een gedeelte voor werken op papier, met en zonder lijst. Alle ruimtes zijn gratis toegankelijk.