fbpx
Bezoekers bekijken werken van de tentoonstelling 'De natuur in textiel en glas' in de galerie van Kunst Centrum Haarlem

In gesprek over textiel

In september en oktober vind je textiel en glas in onze galerie! Wij tonen vijf kunstenaars die met organische vormen en patronen werken, en allemaal met een totaal ander effect. Een aantal kunstenaars komt langs om te vertellen over hun werk.

Eveline van der Eijk, Noortje Haegens, Krista Israel, Mirte van Kooten en Leonie van der Poecke hebben allemaal nog niet eerder bij Kunst Centrum Haarlem geëxposeerd. Het is dus tijd om kennis te maken! We organiseren op zaterdag 30 september, 7 oktober en 21 oktober middagen waarop je in gesprek kunt gaan met één van deze kunstenaars.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Loop dus gezellig binnen!

Eveline van der Eijk – 21 oktober 15:00u

Het werk van de Haarlemse Eveline van der Eijk is vooral te herkennen aan haar opvallende kleurgebruik. In de tentoonstelling ‘De natuur in textiel en glas’ is haar textiele werk te zien, maar daarnaast schildert zij ook. Textiel is wel één van haar favoriete materialen, omdat ze daarmee intensere kleuren kan inzetten en reliëf kan aanbrengen.

Ben je benieuwd geworden wat Eveline van der Eijk precies doet? Kom dan naar de galerie van Kunst Centrum Haarlem op zaterdagmiddag 21 oktober. Eveline komt dan niet alleen vertellen over haar werk, ze geeft ook een demonstratie. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, dan mis je niets. Deelname aan deze ontmoeting is gratis en aanmelden is niet nodig.

GEWEEST Mirte van Kooten – 30 september 15:00u

Als eerste verwelkomen wij grafisch ontwerper Mirte van Kooten. In 2020 begon zij te experimenteren met een techniek die tuften heet. Met tuften, ook wel punchen genoemd, duw je met een holle naald een draad door de achterkant van een stuk stof. Hierdoor ontstaan aan de voorkant lusjes. Mirte gebruikt deze techniek om wand- en vloerkleden te maken. Door de lusjes op verschillende manieren te knippen of scheren ontstaat reliëf in het werk. Mirte werkt onder de naam Studio Mirte en heeft een eigen atelier in Utrecht.

GEWEEST Leonie van Poecke – 7 oktober 15:00 uur

Textieldesigner Leonie van Poecke is gefascineerd door alles wat met vezels en textiel te maken heeft. Ze gebruikt dan ook vele verschillende materialen zoals zijde, wol en katoen. Net als haar materialen, is ook haar inspiratie nauw verbonden aan de natuur. In onze galerie zijn op dit moment haar monumentale wandkleden Sea, Earth, Soil en Water te zien. Een bijzondere bijkomstigheid van Leonies werk is het akoestische effect, want de wandkleden absorberen namelijk geluid.

Volg ons op Facebook of Instagram om op de hoogte te zijn.

De natuur in textiel en glas

Deze textiel en glas expositie is nog tot en met 28 oktober te bewonderen in de galerie van Kunst Centrum Haarlem. Toegang is gratis en wij zijn open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Onze baliemedewerkers vertellen je graag meer hierover.

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen voor Haarlem en omstreken met galerie en designwinkel. Je vindt ons op de Gedempte Oude Gracht 117-121 in het centrum van Haarlem. Wil je meer informatie over deze tentoonstelling of de ontmoetingen? Neem dan contact op via info@kunstcentrum-haarlem.nl. Bellen kan ook, wel alleen tijdens openingstijden, op 023 532 7895 of loop lekker binnen. Dat vinden wij leuk!