fbpx

Met liefde gemaakt…

In de galerie van Kunst Centrum Haarlem is een selectie van nieuwe aanwinsten te zien. Het zijn werken van de fotograaf Manon Hertog en etsen van Krin Rinsema. Uit ons depot hebben we een prachtige grote foto van Mark Verdoes opgehaald. Ook deze foto is nu te leen.

Voor onze leners zijn wij altijd op zoek naar nieuw werk. Kunstwerken die iets toevoegen aan onze collectie, die niet al te kwetsbaar zijn en waarvan wij denken dat onze kunstleners ze zullen waarderen.

De nieuwe kunstwerken zijn nu te zien en beschikbaar voor alle leners.

Etsen en schilderijen van Krin Rinsema

Krin Rinsema maakt haar etsen, schilderijen en tekeningen vooral in zwart-wit. Haar afbeeldingen roepen herkenbaarheid op: meisjes in badpak, een hondje, wandelende mensen op het strand. Voor haar etsen gebruikt Krin aluminium offsetplaten. Deze zijn na zes of zeven drukken versleten. Haar drukken hebben iets unieks door de kleine oplage en door haar directe manier van werken op de plaat: ook wel de ‘droge naald’ techniek genoemd.

In de winkel hebben we een paar kleine schilderijen van Krin opgehangen. Voor haar schilderijen gebruikt ze geen nieuw wit doek maar hergebruikt bijvoorbeeld afgedankte ziekenhuisgordijnen. Deze doeken hebben al een geschiedenis, een verhaal, een emotie. Over haar werk zegt ze: “Ik heb niet voor niets psychologie gestudeerd, ik hoop dat het in mijn werk is terug te vinden. Lichaamstaal is voor mij een fascinatie. Een man met een ‘zorgelijk’ loopje kan mij boeien en met kwetsbaren voel ik mij verwant. Zelfverzekerde mensen kunnen mij gestolen worden.”

Foto’s van Manon Hertog

De fotograaf Manon Hertog maakt foto’s in haar studio. Haar werk straalt soms rust en soms onrust uit. Het zijn raadselachtige foto’s waar je lang naar kunt kijken.

Met fotografie componeer ik met licht. Ik onderzoek mijn fascinatie voor effecten, zoals bijvoorbeeld onscherpte. Ik gebruik een technische camera met een digitale achterwand. De grote hoeveelheid beeldinformatie hiervan stelt me in staat om de eigenschappen van vluchtige materialen, zoals licht en rook, nauwkeurig vast te leggen. Hiermee probeer ik ook de werkelijke schaal te manipuleren om een nieuw gevoel van ruimte en realiteit te creëren.”

Hoe kun je onze kunstwerken lenen?

Ons leenconcept is simpel: je kiest het werk dat bij je past en neemt het mee naar huis. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag. Wanneer je toe bent aan iets nieuws, ruil je het kunstwerk om.

Al vanaf €9,- per maand haal jij een werk in huis. Wat je precies betaalt, hangt af van de prijs van het werk. Gemiddeld besteden onze leners €16 tot €25 per maand aan kunst.

Meer weten over kunst lenen en ons abonnement? Bekijk dan onze uitgebreide pagina Hoe werkt het?