fbpx
Sandra Kruisbrink

Sandra Kruisbrink

Sandra Kruisbrink is een veelzijdige kunstenares die, met haar nauwkeurig getekende landschappen, een onderscheidende positie in de Nederlandse kunstwereld heeft. Wij hebben op dit moment twee kunstwerken van Sandra Kruisbrink beschikbaar voor koop of huur. We hebben voor deze kunstwerken gekozen omdat Sandra een prachtige, poëtische gelaagdheid in haar werken brengt.

Sandra Kruisbrink haalt de inspiratie voor haar werken uit de natuur en gaat daarom regelmatig op reis om de inspiratie actief op te zoeken. Zo zijn bomen en bergen een terugkerend thema in haar recente kunstwerken. Kruisbrink creëert schilderachtige landschappen met zorgvuldig getekende takjes, besjes en bomen.

“Ik ben op zoek naar stilte en die vind ik in de natuur. Landschappen geven me veel troost. Ik word er heel gelukkig van om in de natuur te zijn”.

— Sandra Kruisbrink

Kunstwerken met gelaagdheid

De werken van Sandra Kruisbrink bestaan uit lagen. Deze zien er licht en open uit en ze zijn ontstaan uit een zeer arbeidsintensief proces. Sandra gaat nauwkeurig te werk met potloden, penselen en mesjes om zo tot de kern te komen. De tekeningen vormen ijle, transparante landschappen die op een associatieve en intuïtieve wijze zijn ontstaan. Een wereld van panoramische verstilde landschappen waarin Kruisbrink speelt met de ruimtelijkheid, perspectief en verlatenheid. 

Fotografisch onderzoek

Naast het tekenen maakt Kruisbrink gebruik van fotografie en verschillende druk- en snijtechnieken waardoor het werk soms letterlijk lagen krijgt. Voordat Sandra aan de slag gaat met tekenen, doet ze vaak een fotografisch onderzoek waarin ze landschappen vanuit verschillende perspectieven vastlegt. De foto’s worden vervolgens dusdanig bewerkt zodat Kruisbrinks oorspronkelijke ervaring niet meer verstoord wordt. Ze brengt als het ware een leegte aan in haar beelden. Ook kleur en licht past ze waar nodig aan. 

Stap in het droomlandschap van Sandra Kruisbrink

Ondanks dat haar werk gebaseerd is op de realiteit, brengt Sandra een mate van abstractie aan om zo tot de verbeelding van de kijker te spreken. Door het gebruik van pasteltinten krijgen de kunstwerken van Sandra een gevoel van een droomlandschap. De ruimtes in haar werk geven het idee dat je in een open ruimte ronddwaalt. 

Curriculum Vitae 

Sandra Kruisbrink studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daarna studeerde ze aan de Facultat de Belles Artes in Barcelona. Haar werk is terug te vinden in diverse kunstcollecties, zowel openbaar als privé. Deze bevinden zich vooral in Nederland, België en Spanje. Ook is het werk van Sandra Kruisbrink meerdere keren geselecteerd voor grote tentoonstellingen met ‘hedendaagse tekenkunst’ als overkoepelend thema. Voorbeelden hiervan zijn ‘All About Drawing’ in Schiedam en ‘Sounds of Silence’ in Apeldoorn. 

Wil je een kunstwerk van Sandra Kruisbrink bewonderen, kopen of lenen? Dat kan! Kom langs in ons kunstcentrum of neem contact met ons op. Het kan zijn dat haar werken uitgeleend zijn.

De werken van Sandra zijn ingelijst met ontspiegelend museumglas.