fbpx

Wat je werkplek nog mist? Kunst!

Om goed te kunnen werken, heb je een goede werkplek nodig. Met goed afgesteld meubilair, genoeg licht en de juiste temperatuur. Allemaal zodat we ons lichamelijk prettig voelen tijdens het werken, maar wist je dat ook de geest aandacht verdient?

Een inspirerende omgeving, minder stress en een verzorgde uitstraling zijn van groot belang voor een fijne werkomgeving. En laat je dat nou net met kunst kunnen bereiken!

Met kunst laat je zien wie je bent als bedrijf

Met beeldende kunst kun je een ruimte verfraaien, maar wist je dat dit verder doorwerkt dan alleen iets moois aan de muur? Kunst op de werkvloer laat een blijvende indruk achter, zowel bij de medewerkers die het dag na dag zien als bij je bezoekers. Met de werken die je aan de muur hangt laat je zien wie jullie zijn als bedrijf, een vorm van branding dus.

Ga bijvoorbeeld voor een werk in de kleuren van je huisstijl, daag je klanten uit met abstract werk of kies voor foto’s met een herkenbaar beeld dat past bij jouw bedrijf of organisatie.

En zeg nou zelf, een kunstwerk aan de muur staat toch beter dan een saaie witte muur? Mocht je ook nog een praktisch argument zoeken: een werk aan de muur kan ook wonderen doen voor de akoestiek in een ruimte.

Kunst inspireert

Daarnaast draagt kunst ook bij in het creëren van een prettige en inspirerende omgeving. Iets dat belangrijk is voor alle beroepen, niet alleen voor schrijvers en webdesigners. Creatief denken is namelijk belangrijk voor het probleemoplossend vermogen.

Wanneer je naar kunst kijkt, word je onbewust gestimuleerd om na te denken over wat je ziet. En het leuke van kunst is, dat iedereen iets anders kan zien. Wanneer je er daarna nog met elkaar over praat bij de koffiemachine, vertelt je collega dat deze iets heel anders heeft waargenomen. Zo nodigt kunst uit tot praten en het overwegen van verschillende interpretaties. Wedden dat jij en je collega’s meer out-of-the-box gaan denken en tot efficiëntere ideeën komen.

En het is ook nog eens gezond

Je zou het misschien niet meteen denken, maar kunst is bewezen goed voor de gezondheid. Door elke dag een paar minuten naar kunst te kijken, komt een persoon los uit de dagelijkse werkstress. Daarnaast maken de hersenen dopamine aan wanneer iemand naar kunst kijkt.

Dopamine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en komt vrij in het lichaam wanneer je iets doet wat je echt leuk of fijn vindt. Zo worden jij en je medewerkers blij om aan het werk te gaan!

Ratatouille Food and Wine in Haarlem

Bij Ratatouille Food and Wine, waar gastronomie een kunst is, hangt ook kunst aan de muur van Kunst Centrum Haarlem. Op dit moment zijn dat twee schilderijen van Shahid Parvez. De chef Jozua Jaring zegt daarover: We omarmen niet alleen culinaire kunst, maar ook de artistieke expressie. Onze samenwerking met Kunst Centrum Haarlem gaat verder dan gastronomie; het is een viering van creativiteit. Door kunstenaars een platform te bieden, brengen we smaken en verbeeldingskracht samen, waardoor elke maaltijd bij Ratatouille een unieke culturele ervaring wordt.

Goed voor je bedrijf én de kunst

En vergeet niet: met kunst op de werkvloer steun je kunstenaars. De beste manier om kunst en cultuur te ondersteunen is door te consumeren, door te genieten van kunst dus. En het is ook nog een fiscaal aftrekbaar, dus lekker voor je bedrijf of organisatie. Een win-win-situatie!

Is jouw werkplek toe aan een fris uiterlijk? Zijn er lege muren? Mag de ruimte meer karakter en inspiratie uitstralen? Wij kunnen je helpen!

Neem nu contact met ons op via info@kunstcentrum-haarlem.nl of bel tijdens openingstijden naar 023 532 7895 voor een afspraak. We komen bij je langs, of je komt bij ons de collectie bekijken. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte. Meer weten? Neem dan snel contact op.