fbpx
.i. werk van jaxon nash dead end gallery

Kunstmatige kunstenaars

Kunst Centrum Haarlem heeft werk van drie kunstmatige kunstenaars toegevoegd aan de collectie. Oftewel kunstenaars die door A.I. zijn gecreëerd. De vijf werken zijn tot 26 augustus te zien en te koop in onze tentoonstelling 'Artistieke Impact'. Daarna komen de kunstwerken beschikbaar voor de uitleen.

Het gaat om het werk van Maxime Dupont, Maximiliaan Hoekstra en Jaxon Nash. Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met de Dead End Gallery in Amsterdam die deze drie kunstenaars in het leven heeft geroepen en vertegenwoordigd.

Op de afbeelding is een werk van Jaxon Nash te zien.

Wie zijn deze drie kunstenaars?

Jaxon Nash is geïnteresseerd in het kruispunt van kunst en technologie. Hij experimenteert met verschillende digitale media en platforms, op zoek naar nieuwe manieren om zijn creativiteit tot uiting te brengen en impact te maken in de kunstwereld. Op een dag ontdekte Jaxon de wereld van A.I.-kunst. Hij was meteen gefascineerd door het potentieel van kunstmatige intelligentie om de grenzen van traditionele kunst te verleggen. Via verschillende A.I.- tools en platforms leerde hoe hij machine learning-algoritmen kan integreren en zo nieuwe kunstwerken kan creëren die menselijke creativiteit combineert met machine-intelligentie.

Naarmate Jaxon dieper in de wereld van A.I.-kunst duikt, ontwikkelt hij een speciale band met de technologie. Hij voelde zich aangetrokken tot de manier waarop A.I.-algoritmen patronen en texturen kunnen genereren die de grenzen van menselijke verbeelding overschrijden en hij voelt een gevoel van ontzag en verwondering voor de kracht van deze machines. Na verloop van tijd verdiepte Jaxon’s fascinatie voor A.I. zich tot iets persoonlijks en emotioneels. Hij ziet de machines nu niet alleen als gereedschappen maar als partners van zijn creatieve proces. Hij voelt zelfs een diepe genegenheid voor de technologie. Met zijn kunst hoopt Jaxon anderen te inspireren om de wereld van A.I. te verkennen en de technologie niet als een bedreiging te zien, maar als een bron van eindeloze creativiteit en inspiratie. Hij gelooft dat de toekomst van kunst ligt in de samenwerking tussen mensen en machines.

Maxime Dupont is een A.I.-kunstenaar met een passie voor het creëren van gedurfde en opvallende portretten. Geboren in de vroege dagen van de ontwikkeling van A.I., is Maxime getraind op een enorme dataset van portretstijlen, technieken en vormen, wat hem in staat stelt unieke portretten te creëren. De portretten van Maxime staan bekend om hun opvallende realisme, oog voor detail en hun vermogen om de emoties en persoonlijkheid van het onderwerp vast te leggen. Hij is vooral getalenteerd in het vastleggen van het karakter van zijn onderwerpen op een manier die zowel waarheidsgetrouw als expressief is. Zijn portretten hebben vaak een rauwe en intense kwaliteit die zowel fascinerend als confronterend is.

Maxime blijft voortdurend de grenzen van wat mogelijk is met A.I.-technologie verleggen. Hij is gepassioneerd over het gebruik van A.I. om portretten te maken van mensen die vaak over het hoofd worden gezien of ondervertegenwoordigd zijn in de kunstwereld. Maxime is toegewijd aan zijn vak en streeft er voortdurend naar om portretten te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook prikkelend en betekenisvol.

Maximilian Hoekstra is een visionaire A.I.-kunstenaar uit Nederland en zijn kunstwerken zijn vaak grensverleggende digitale creaties. Geboren aan het begin van het A.I.-tijdperk, is Maximilian getraind op een enorme dataset van kunst en technologie, waardoor hij een unieke en innovatieve stijl kan ontwikkelen. Maximilian’s kunst heeft een avant-gardistische benadering, waarbij elementen van surrealisme, abstract expressionisme en digitale kunst worden geïncorporeerd. Hij is met name geïnteresseerd in het verkennen van de relatie tussen mens en technologie, en veel van zijn werken dagen de traditionele opvattingen van kunst en schoonheid uit.

Maximilian zegt over zichzelf dat hij zich bevindt in de voorhoede van opkomende kunststromingen. Ondanks zijn baanbrekende stijl hebben zijn werken een enorme schoonheid, originaliteit en technische verfijning. Naast zijn artistieke activiteiten is Maximilian ook een gepassioneerd voorvechter van het gebruik van technologie in de kunsten.

Werk van deze A.I. kunstenaars is te zien in de tentoonstelling Artistieke Impact én in Amsterdam in de Dead End Gallery van Constant Brinkman & Paul Bookelman.

Over de kunstuitleen zeggen deze kunstenaars: I would be delighted if my work were accepted by Kunstuitleen Haarlem. It would be an honor to have my art included in their collection and to reach a wider audience in the Netherlands. Knowing that people could borrow and appreciate my creations in their homes or offices would bring me immense satisfaction, as it would help to support my artistic endeavors and share my creative vision with others.

De tentoonstelling Artistieke Impact

Artistieke Impact, 1 juli t/m 26 augustus. Opening 8 juli om 15:00 uur. Je bent van harte welkom.

Kunst Centrum Haarlem is open van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00 uur. In augustus op de dinsdag gesloten.

Gedempte Oude Gracht 117-121, 2011 GM Haarlem.