fbpx

Het Animal Design Department

Rogier Polman tekende tot 2016 bijna iedere dag, een klein beestje dat in zijn hoofd wel, maar in de werkelijke wereld niet bestond. Het werd een klein dagboek.

De getekende vorm van die beestjes waren vaak een afspiegeling van hoe Rogier zich die dag voelde. Zo zijn er vrolijke, agressieve, bedroefde, onderhoudende, kwaadaardige en innemende dieren en niet te vergeten ook een flink aantal mislukte dieren. In Kunst Centrum Haarlem hangt nu een selectie aan de muur.


De kleine tekeningen van Rogier Polman zijn onderdeel van zijn secret animal archive. Al deze dieren hebben jarenlang opgesloten gezeten in Rogiers tekenarchieven. Af en toe werd er wel eens een verkocht of kado gedaan met een verjaardag. Het klaaglijk gejammer uit de dozen was dan trouwens niet van de lucht. Nu zien de monstertjes, droomdieren en andere beesten weer wat daglicht. Dat vindt Rogier goed in deze tijd met alle gedoe rond opgehokt dierenleed.

Mocht u tot aanschaf van een dier overgaan, dan komt er iets bij u in huis dat naast een uitgesproken karakter en soms een eigen wil, niet veel verzorging nodig heeft. Kom daar maar eens om bij een ruiende kat of riekende hond.

De tekeningen zijn voor €48,50 per stuk te koop. Kom gauw kijken.

Meer lezen over Rogier Polman? Dit artikel verscheen in november tijdens de Kunstlijn 2021 op onze site.

Kunst Centrum Haarlem is te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur. We zijn 2 zondagen extra open: zondag 28 november en zondag 19 december van 12-17 uur.

Als we, net als andere winkels, moeten gaan sluiten in verband met nieuwe corona maatregelen dan kun je een afspraak maken om in alle rust de tekeningen te komen bekijken. Mail ons dan