fbpx

Beleef de Stripdagen bij KCH

Begin juni barstende Stripdagen in Haarlem eindelijk weer los en daar sluiten wij ons natuurlijk graag bij aan! Kunst Centrum Haarlem is vanaf nu in de stripsferen.

De Stripdagen 2022 vinden plaats van 3 tot 12 juni in Haarlem. In het Pinksterweekend, 4 en 5 juni, vindt de traditionele Stripbeurs plaats.

RIJKSWACHTERS X STRIPMAKERS

Speciaal voor de Stripdagen Haarlem hebben Studio Hamerhaai en illustrator Michiel Offerman drieëntwintig illustratoren en stripmakers uitgenodigd om een Rijkswachter te costumizen. De Rijkswachters ken je misschien wel uit onze winkel, het zijn houten robots gemaakt door Studio Hamerhaai van transportkisten van het Rijksmuseum. Op elke robot staat een nummer zodat je kan achterhalen welk kunstwerken er in de kist gezeten heeft.

De stripmakers mogen zelf beslissen hoe hun Rijkswachter eruit komt te zien. Ze kregen de opdracht een detail, de sfeer of zelfs het gevoel dat ze bij een Rijksmuseum kunstwerken kregen naar een Rijkswachter te vertalen. Een prachtige verzameling stripmakers doet mee. Van Thé Tjong-Khing tot Ila Dani en van Aimée de Jongh tot Menno Wittebrood.

Het eindresultaat is tijdens de Stripdagen te bewonderen in onze galerie. Natuurlijk zijn deze exclusieve kunstwerkjes ook te koop. De expositie RIJKSWACHTERS X STRIPMAKERS is te zien van 27 mei tot en met 11 juni. Alle Rijkswachters zijn te koop.

Dit is er verder te doen bij Kunst Centrum Haarlem

Daarnaast zie je vanaf 19 mei de collectie van Amerikaanse Sience Fiction pockets van Tonio van Vugt, de directeur van de Stripdagen, in het Kleinste museum van Haarlem. Deze pocket stripverhalen zijn afkomstig uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw en dus een must see voor stripliefhebbers.

Ook zie je kunstwerken met strips in onze kunstuitleen én in onze winkel.

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen voor de regio Kennemerland. In onze galerie is elke 8 weken een nieuwe verkooptentoonstelling te zien en kun je in onze winkel terecht voor bijzonder design. Wij vinden dat kunst voor iedereen beschikbaar moet zijn, kunst lenen kun je dan ook al vanaf €9,- per maand. Lees hier meer over ons uitleenconcept.