fbpx

TATATATA

Een groep studenten van de kunstacademie Illustration Design Zwolle is in opdracht van docent TRIK los gegaan op het hete onderwerp Tata Steel. Vooraf kregen zij één restrictie mee: de drager ofwel de ondergrond waarop de studenten moesten werken is afkomstig uit de kringloopwinkel en gebruikt als beeldend uitgangspunt. Het resultaat is een activistische groepsexpositie vol verrassingen

De tentoonstelling is te zien van 8 juni t/m 24 juni. Tijdens de Illustratie Biënnale zijn we extra open op zondag 11 juni van 12-17 uur. De tentoonstelling wordt afgesloten op 24 juni. Dit is de dag dat er een grote demonstratie is bij Tata Steel, georganiseerd door Greenpeace in samenwerking met Extinction Rebellion.

Het werk hier links is gemaakt door Enya Heijmer.

Deelnemende illustratoren

De 1e jaars studenten ‘Illustration Design’ van de kunstacademie ArtEZ Art & Design Zwolle hebben allen twee werken gemaakt voor de tentoonstelling TATATATA. Het zijn: Anna Rixt Steensma, Anne Horstink, Anne Kleinjan, Danyk Minnesma, Daphne van Nieuwkerk, Eliane Koning, Enya Heijmer, Eva Jansen, Fleur Schrijver, lse Molenaar, Iris ter Horst, Ite Hamming, Kim Dijkstra, Mart de Jong, Ruben Cornelissen, Sofie de Haas, Sophie van Lemel, Sterre Nuhn, Zoë Hoogveld. Ook van TRIK zullen er twee werken te zien zijn. De werken zijn te koop voor €250,00 per stuk.

Doe mee met een TATATATA-Workshop

Cartoonist/illustrator TRIK en graphic journalist Eva Hilhorst geven ieder een workshop waarbij ze de deelnemers uitnodigen om zelf een cartoon of verhalend te tekenen over het onderwerp Tata Steel. Hoe verbeeld je het probleem, je wensen en mogelijke oplossingen? Met een cartoon kun je een statement maken door met humor in één beeld jouw kijk op de zaak neer te zetten. In een strip, een getekend interview of getekende reportage kun je een persoonlijk verhaal vertellen en veel visuele informatie geven.

Eva Hilhorst en TRIK zijn zeer ervaren in kunst & educatie. Beiden docent aan een kunstacademie (HKU en ArtEZ) maar ook gespecialiseerd in het motiveren van mensen ‘die denken dat ze niet kunnen tekenen’ en juist hen aan het tekenen te krijgen. Dus doe mee en laat op papier zien hoe jij over de Tata kwestie denkt.

Workshop met Eva Hilhorst: zaterdag 17 juni 15:00 uur. Aanmelden niet nodig, loop gewoon binnen!

Workshop met TRIK: woensdag 21 juni 15:00 uur. Aanmelden niet nodig, loop gewoon binnen!

De Illustratie Biënnale in Haarlem is het festival voor illustratie en Graphic art. Met op 10 juni en 11 juni een programma vol inspirerende presentaties, masterclasses en workshops. Ontmoet de makers in theater de Schuur. Op zaterdag 10 juni is het programma in de grote zaal. Voor tickets klik hier.  

Wil je wandelen langs alle locaties van de Illustratie Biënnale? Klik dan hier voor de route!