fbpx
Woven Wonders plaid - Irene van Vliet

Woven Wonders van Irene van Vliet

Wij hebben de zolder van Kunst Centrum Haarlem ingericht met de tentoonstelling Woven Wonders van Irene van Vliet. Vanaf 19 september tot en met 21 november vind je hier wandkleden, plaids en kussens van dit baanbrekende textielmerk.

Irene laat haar creativiteit de vrije loop in de vorm van wandkleden, plaids, kussens en shawls. Met haar werken vertelt Irene verhalen die vaak een surrealistisch tintje hebben. Dromerige landschappen en flora en fauna zijn voor haar welkome inspiratiebronnen. 

“Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm. In mijn werk probeer ik deze momenten stil te leggen door middel van fotografie en schilderen.” 

Een uniek en kleurrijk assortiment

De wandkleden van Woven Wonders hangen als schilderijen aan de muur. De kussens zijn van de hoogste kwaliteit met de meest unieke designs. De plaids zijn zeer exclusief met een origineel karakter. Het prachtige kleurgebruik van Irene verrijkt ieder interieur.

Van Eindhoven naar Parijs

Eigenaar en ontwerper Irene van Vliet richtte Woven Wonders in 2009 op. Haar passie voor textiel ontwikkelde zij in 1989, na de Design Academy in Eindhoven, toen zij in Parijs haar textielgraad haalde aan het Atelier National d’Art Textile.