fbpx
Detail van een foto van Peter Odekerken

Bijzondere fotografie

We hebben nieuwe foto's in onze uitleen collectie. Ze zijn gemaakt door Peter Odekerken. Hij komt uit Limburg en wordt dan ook liever Peer genoemd. Tot voor kort heeft hij zijn foto's vooral in het buitenland geëxposeerd.

Peter Odekerken (1981) is een professionele fotograaf. Hij houdt ervan om de schoonheid van de buitenwereld naar de binnen te halen en dat doet hij door middel van het fotograferen met een zweem van surrealisme. Met zijn werk toont hij de verscheidenheid en schoonheid van zowel de natuur als het door de mens gemaakte.

Peter is gespecialiseerd in architectuur- en natuurfotografie en legt graag de rauwe sfeer vast zonder menselijke aanwezigheid. Hij is op bijzondere momenten op mooie plekken in de wereld en legt dat op een unieke manier vast. Het moment van het nemen van de foto is daarbij cruciaal. Hij reist vaak naar verre locaties en werkt dan onder uitdagende omstandigheden. Sommige foto’s vereisen weken van planning en voorbereiding. Peter fotografeert met een camera met ultrahoge resolutie.

Peter Odekerken zegt over zijn werk: “We are all very lucky to live on such a stunningly beautiful blue planet, with many different components coinciding to make all of this possible. It is that beauty that we should all cherish”.

Wil je meer weten van Peter Odekerken kijk dan op zijn website.

Wil je ook kunst in huis halen en weten hoe kunst lenen bij Kunst Centrum Haarlem werkt? Klik dan hier.

Voel je ook welkom om langs te komen op de Gedempte Oude Gracht 117-119 in Haarlem. Wij zijn in de maanden augustus en september 2022 geopend van woensdag t/m zaterdag tussen 11-17 uur.