fbpx

Kunst in de etalages bij Station Haarlem

Heb je de kleurrijke kunstwerken in de etalages tegenover station Haarlem gezien? Daar achter de bloembakken?

Aan kant van het Stationsplein, en ook de achterkant van het gebouw aan de Lange Herenstraat, staan de etalages van een winkelpand een beetje te verkommeren. De etalages zijn groot en horen bij het winkelpand dat door flitsbezorger Getir is gehuurd.
Om de omgeving te inspireren en alvast een beetje mooier te maken zijn er in de etalages kunstwerken uit de collectie van Kunst Centrum Haarlem te zien. Deze kunstwerken zijn te koop en te leen via dé kunstuitleen van Haarlem en omgeving.

In de etalages bij het Stationsplein zijn binnenkort kunstwerken te zien van Theo Koster (zeefdrukken), Anneke Peereboom (schilderijen) en van de bekende Haarlemse kunstenaar Hannes Kuiper (schilderijen) Bij elkaar is het een kleurrijk geheel. Ook deze kunstwerken zijn te leen en te koop. Wil je daar meer over weten? Kijk op onze website hoe het werkt!

Hannes Kuiper (1942) is een bekende Haarlemmer. Je kunt hem tegenkomen in de stad. Hannes staat vooral bekend om zijn vrolijke schilderwerk én hij is ook muzikant en dichter. Hannes omschrijft kunst als volgt: ‘Kunst is het materialiseren van de verbeelding. Het maakt niet uit of dat schilderijen zijn, gedichten of muziek. Evenmin of het van voorbijgaande aard is. Liever wel zelfs. Dat schept weer ruimte voor nieuwe verbeelding.’

In de schilderijen van Anneke Peereboom (1950) is de inspiratie die ze uit haar omgeving haalt, te herkennen: de lucht, het licht, de golven, het stromende water. Het zijn abstracte schilderijen en als je langer kijkt herken je misschien wat elementen uit de natuur.

Tijdstippen in blauw, Anneke Peereboom, olieverf,100 x 120 cm, €2723. Te huur voor €30,- per maand (916979)

Theo Koster (1952) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam én aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Het heldere kleurgebruik en de vlakverdeling – grootse luchten boven land of water met een lage horizon – is kenmerkend voor zijn werk. In deze speelse en verhalende zeefdrukken kun je ook verschillende materialen ontdekken.

Nighfall 5K, Theo Koster, zeefdruk, 105 x 145 cm, €800. Te huur voor €16 per maand.

Het stationsplein en de flat er tegenover maken nu een wat desolate indruk. Wat gaat er gebeuren met deze bijzondere plek in Haarlem? Een jaar geleden is er een visie aangenomen in de gemeenteraad van Haarlem om dit gebied te her ontwikkelen. RTL maakte daar een nieuwsitem van.

Hoe het nu met de plannen is weten we niet maar kom in de tussentijd vooral kijken en genieten van de kunstwerken in de etalages. De kunstwerken van Welmoed Schmidt, Hannes Kuiper, Theo Koster en Anneke Peereboom zijn te leen en te koop. Kunst kijken, lenen en kopen kan bij Kunst Centrum Haarlem. Dé kunstuitleen voor Haarlem en omgeving op de Gedempte Oude Gracht in het centrum van Haarlem.

In onze uitleencollectie hebben we nog meer werken te koop en te huur. Wil je weten hoe het werkt? Klik hier! Of neem contact met ons op via de mail of via 023 53 27 895.