fbpx

De passie van Andy: De roodbroeken

De profclub Hfc Haarlem bestaat niet meer. Maar vergeten zijn de roodbroeken nog lang niet. Dat komt mede door gepassioneerde supporters zoals Andy van der Linde. Zijn verzameling is van 13 mei tot 8 juli 2021 te zien in het Kleinste museum van Haarlem.
24/7 toegankelijk vanaf de stoep.

Echt Haarlems!

Andy van der Linde komt uit Haarlem, heeft bij Hfc met de jeugd gevoetbald, heeft eindeloos veel mooie voorwerpen in zijn verzameling én hij raakt nooit uitgepraat over zijn favoriete club. Te zien zijn vaantjes, sjaals, entreetickets en affiches én ook enkele bijzondere topstukken . Een van de topstukken is een origineel Mitashirt met nummer 11.  Mita, een Japanse producent van kopieerapparaten, was de eerste shirtsponsor van de club. In het Mitashirt werd de Europacup gespeeld in 1982. Andere bijzonder objecten zijn een houten voetbalbeeldje uit 1921 én vlaggen die op de Haarlemse bussen geplaatst werden als de club thuis speelde.

Red and blue forever 1889-2010

De Haarlemsche Football Club Haarlem werd opgericht op 1 oktober 1889 en speelde in blauwe shirts, rode broeken en blauwe kousen. Na 120 jaar, in maart 2010, werd de profclub opgeheven en werd de amateurvereniging ‘Nieuw HFC Haarlem’ opgericht en een maand later ging de club verder als Haarlem-Kennemerland. De club heeft een rijke geschiedenis als het gaat om bekende spelers: Ruud Gullit, Arthur Numan, Kick Smit, Wim Roozen, Piet Groeneveld, Barry Hughes, Piet Keur én Piet Huyg. Hoogtepunt in de geschiedenis van de Roodbroekenclub is het landskampioenschap in 1946.

Enorme collectie

De topstukken in het Kleinste museum van Haarlem gezien maar kun je er niet genoeg van krijgen? Kijk dan naar de honderden shirtjes, broekjes, sjaals, tasjes, vaantjes, voetbalplaatjes, kaarten, knipsels en seizoenskaarten in het digitaal museum van Hfc Haarlem: www.hfchaarlemdigitaalmuseum.nl