fbpx

Haarlem en ik

Ter ere van 775 jaar stadsrechten van de stad Haarlem in 2020 bedachten Cilia Tel en Willemijn Faber van Kunstinitiatief Artvark een plan om met alle inwoners van de stad een cadeau te maken voor de jarige stad. Iedereen kon mee doen: jong en ouder, beroeps of amateur, scholier of student, beroemd of onbekend.

4500 blanco zigzagboekjes zijn gratis ter beschikking gesteld en opgehaald door Haarlemmers die ze vulden met hun eigen
verhaal. Er zijn 650 zig-zag boekjes ingeleverd en die zijn nu te zien op 6 locaties in Haarlem.

Het boekje, hier links op de foto, is gemaakt door Jasmin Koschutnig.

Wil je alle ingeleverde boekjes zien? Loop dan een route langs de tentoonstellingen. Overal kun je weer naar binnen maar de openingstijden zijn wel verschillend. Check de websites van de locaties! Er zijn tentoonstellingen in ABCArchitectuurcentrum, Museum Haarlem, Kunst Centrum Haarlem, De Vishal, De Kloostergangen en de Centrale vestiging van de bibliotheek.

Na 31 juli worden leporello’s toegevoegd aan de collectie van Museum Haarlem. Daar zal steeds een aantal boekjes te zien zijn.

Zo lang de voorraad strekt is er bij Kunst Centrum Haarlem nog een gratis cadeautje op te halen: de heruitgave van twee stadwandelingen van de Haarlemse schrijver Bies van Ede, met nieuwe tekeningen van Eric J. Coolen.