fbpx

Please paint my Picture

Vanaf woensdag 3 maart 2021 is de tentoonstelling Please paint my Picture, bloemstillevens van fotograaf Dominique Panhuysen en schilder Annemarie Vink te zien in de galerie van Kunst Centrum Haarlem. Maak een afspraak om deze bijzondere tentoonstelling te komen bekijken. Bel ons 023 53278 95.

Beide kunstenaars zijn samen aan de slag gegaan met de foto’s van Dominique Panhuysen als uitgangspunt. De schilderijen en tekeningen van Annemarie Vink zijn verrassende interpretaties van die bloemenstillevens en bieden ruimte om na te denken over schoonheid en vergankelijkheid.

Een duo tentoonstelling met bloemstillevens van Dominique Panhuysen en Annemarie Vink.

Panhuysen en Vink zien beide schoonheid in alledaagse dingen. Een schoonheid die van korte duur is. Via de foto’s, tekeningen en schilderijen volgen we de blik van beide kunstenaars en ontdekken zo wat zij bijzonder vinden. Hun manier van kijken toont verwantschap. Ze zijn gefascineerd door de rijke vormentaal van bloemen en stillevens.

Annemarie Vink houdt van toevallige stillevens met sporen van menselijk handelen: ‘Ik houd van contrasten in kleur, licht en donker, van tegenstellingen in betekenis, van heel precies uitgewerkte details en onduidelijke lijntjes in één werk. Ik schilder vaak dezelfde onderwerpen, in series, waarmee ik zeg: Kijk, zo kan het, maar ook zo, of zo. Ik maak ogenschijnlijk onbeduidende dingen graag groot en belangrijk’.

Dominique Panhuysen heeft een scherp oog voor het bijzondere in het gewone en houdt ervan om dat te registreren door het oog van de camera: ‘Ik verzamel momenten waarin ik zou willen blijven, de tijd stilzetten met mijn fotocamera. Met mijn foto’s kan ik zeggen: Kijk, wat ik gezien heb. Dit is hoe ik kijk, wat mij beweegt en beroert.’

De kunstuitleen, tentoonstelling en designwinkel zijn vanaf 3 maart op afspraak te bezoeken. Lees hier de richtlijnen. Bel ons op om een afspraak te maken: 023 532 78 95, stuur een e-mail naar info@kunstcentrum-haarlem.nl of plan zelf je afspraak in onze online agenda.