fbpx

Prijswinnende foto van Haarlemse fotograaf Cor Boers

Haarlem heeft er een prijswinnende fotograaf bij! Cor Boers ontving een prestigieuze CEWE Photo Award 2021 voor zijn foto van een voortsnellende ICE˗trein in Utrecht. De prijs omvat een sculptuur en een geldbedrag van 7500 euro, uitgereikt door Baudouin Verschueren, managing director van CEWE Benelux.

Wij zijn trots om dit prijswinnende werk te exposeren! Kom langs en bekijk deze bijzondere foto bij ons in Kunst Centrum Haarlem. De foto hangt nog even op de fotografie afdeling, 1e etage.

De CEWE Photo Award is de grootste fotowedstrijd ter wereld die tweejaarlijks plaatsvindt en waar zowel professionals als amateurfotografen aan meedoen. Dit jaar werden er meer dan 600.000 foto’s ingestuurd uit 170 landen. Er waren 8.965 Nederlandse inzendingen. In totaal waren er 10 categorieën die het gezamenlijke motto ‘Our world is beautiful’ droegen. De uitreiking vond op 17 september plaats in de voormalige stationsrestauratie op het station in Haarlem. Cor Boers ontving de prijs in de categorie ‘architectuur & techniek’.

“Het idee is ontstaan om de snelheid van de huidige maatschappij in rust vast te leggen”, aldus Cor Boers.

Cor Boers (1941) was gedurende zijn werkzame leven bedrijfsfotograaf bij de NS. Dankzij zijn ervaring kon Boers de ICE˗trein fotograferen in Utrecht. Na zijn pensionering is hij als amateurfotograaf doorgegaan. Hij is onder meer lid van de Fotogroep Haarlem die afgelopen zomer exposeerden in het Noord-Hollands Archief met de expositie ‘Mijn Haarlem’.

De jury is enthousiast over de inzendingen van dit jaar, en natuurlijk in het bijzonder de foto van Haarlemmer Cor Boers.

Baudouin Verschueren (managing director van CEWE Benelux): “Bij een foto gaat het vooral om het gevoel dat een foto weet op te roepen bij de kijker. Cor Boers doet dit magistraal met deze foto. Je voelt als het ware de band die hij, als voormalig NS-bedrijfsfotograaf, heeft met treinen.”

Fotograaf en juryvoorzitter Yann Arthus-Bertrand roemt de CEWE Photo Award: “Ik ben erg blij en trots dat ik voor de tweede keer de jury mag voorzitten, en ik ben wederom gefascineerd door de kwaliteit van de foto’s. Dit is echt de mooiste fotowedstrijd waar ik ooit aan heb deelgenomen.”

De CEWE Group is Europa’s toonaangevende fotoservice- en online-afdrukleverancier. Vanaf de start in 1912 is CEWE uitgegroeid tot het fotoservicebedrijf wat het nu is. Zo maakt CEWE Group het veelbekroonde CEWE PHOTOBOOK, dat elk jaar meer dan zes miljoen keer wordt verkocht.

Geïnteresseerd in fotografie? In onze galerie vind je nu ook de expositie FOTOKUNST: Bloemen, architectuur en urbex. Met werk van onder andere James Kerwin, Hans Pieterse en Marjon Trap. Klik hier om meer te lezen over deze expositie.