fbpx
Christina Hallstrom Photogram series

Stille sporen

Stille sporen was de titel van de tentoonstelling in onze expositeruimte met landschappelijke werken van Maartje Blans en Christina Hallström. Stille sporen was tot en met 13 juni jl

Van Maartje Blans was in de tentoonstelling Stille Sporen een serie sculpturale landschappen te zien. In haar gelaagde schilderijen zie je schaduwwerking, ruimte en een verfijnd lijnenspel.

Christina Hallström presenteerde haar fotogrammen, foto’s waar geen fototoestel aan te pas komt. Zij legt zeewier vast op aquarel-papier via een blauwdruk techniek.

Christina Hallström raakte aan de westkust van haar geboorteland Zweden, gefascineerd door de schoonheid en diversiteit van zeewier. Zij realiseerde zich dat al het leven uit de zee komt. “Het was alsof ik in een andere wereld stapte die sterk verbonden was met herinneringen uit mijn jeugd’’.

Zonder de tussenkomst van een cameralens werkt Hallström heel direct met het materiaal. Zij legt het zeewier op lichtgevoelig gemaakt papier en belicht het vervolgens met zonlicht. Hallström werkt als freelance printmaker, fotograaf en filmmaker. Hallström heeft vooral buiten Nederland geëxposeerd. ‘Stille sporen’ is haar eerste grote tentoonstelling in Nederland.

Van Maartje Blans is in de tentoonstelling Stille Sporen een serie sculpturale landschappen te zien. In haar gelaagde schilderijen zie je schaduwwerking, ruimte en een verfijnd lijnenspel. Christina Hallström presenteert haar fotogrammen, foto’s waar geen fototoestel aan te pas komt. Zij legt zeewier vast op aquarel-papier via een blauwdruk techniek.

Maartje Blans wordt geïnspireerd door verval, tijdelijkheid en de schoonheid van vergankelijkheid. Hoe langer je naar haar werk kijkt hoe meer je kunt zien. Voor Blans is het ultieme effect dat de kijker in een meditatieve sfeer komt bij het zien van haar werk. Blans heeft meer dan 5 jaar in Beijing gewoond en gewerkt. Hier ontdekte zij nieuwe materialen en is ze ruimte en leegte op een andere manier gaan waarderen.

Werk van Christina Hallström en Maartje Blans is ook te leen. Kijk in onze digitale kunst-catalogus.