fbpx

Binnenkijken bij team KCH

50 jaar kunstuitleen, duizenden uitgeleende werken. In onze uitleen horen wij het vaak: kunst lenen is leuk! Wij genieten altijd enorm van het luisteren naar deze verhalen, een gevoel wat wij willen delen. Vandaar onze oproep KIEK je kunst!

Met KIEK je kunst dagen wij iedereen met kunst in huis uit om jouw kunstverhaal te delen. Heb jij al jáááren hetzelfde werk boven de bank hangen, of heb je een plekje in de keuken waar je elke paar weken een ander werk hangt? Of misschien hangt er een inspirerend werk op jouw werkplek? Het maakt niet uit, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Of je nu bij ons leent of niet, alle kunstverhalen zijn welkom.

De collega's van team KCH nemen alvast het voortouw om jou te inspireren. Volg ons vooral ook op Facebook en Instagram (@kunstchaarlem) om geen verhaal te missen.

Voor Eva voegt kunst kleur toe

Toen Eva twee jaar geleden haar eerste huis kocht, hoefde hier niet veel aan te veranderen. Hartstikke handig, maar soms ook wel jammer dat niet alles helemaal je smaak is. Er ontbrak vooral nog wat kleur. Om een eigen touch aan te brengen hangen er nu verschillende werken in huis, waaronder dit kleurrijke werk van Selwyn Senatori in de keuken.

Benieuwd naar Eva’s hele verhaal? Bekijk hier de video op Instagram

Tanja wil de rust bewaren

Bij Tanja hing er jarenlang een groot werk boven de bank. Na een tijdje wilde ze iets anders. Het grote werk eruit, en kleine grafische werken erin. Om toch rust te bewaren heeft ze de werken op dezelfde manier in laten lijsten. Aan de andere kant van de kamer hangt sinds kort een werk uit de kunstuitleen dat de ruimte helemaal afmaakt. Ook wij hopen dat je nog lang van het werk van genieten Tanja!

In haar videoverhaal geeft Tanja een blik in haar interieur mét kunst. Bekijk de video op Facebook.

Een kale wand vindt Betty saai

Voor Betty is een wand zonder kunst maar saai. Daarom hangen er op dit moment werken van de Haarlemse kunstenaars Corinne Bonsma en Helmuth van Galen aan de muur. Aan klanten (en collega’s) kan Betty veel vertellen over werken en kunstenaars, enorm interessant. Geen verrassing dan ook dat haar videoverhaal dieper ingaat op de materialen en proces van de werken.

Binnenkort delen wij Betty’s videoverhaal op Facebook en Instagram. Volg ons om geen verhaal te missen.

Claire blijft kijken

Ook Claire heeft kunst in huis, verschillende foto’s en twee werken boven de bank die ze regelmatig wisselt. Samen met haar kinderen kijkt ze er elke dag naar. Vooral dochter Mia vindt het leuk om mee te kijken en ziet elke keer weer iets nieuws. De ene dag een paar zandheuvels en de andere dag blijft het misschien wel een raadsel. Zo is er altijd iets om over te praten en is de muur niet saai en wit.

Kijk mee met Claire en Mia in de video op Facebook.

Het werk van Gubbels spreekt Pieternel aan

Aan de muur bij Pieternel hangt een geleende tekening van Klaas Gubbels. Een simpel ogend, modern stilleven waarvan de kleuren mooi passen in haar huis. Het licht van de tekening is een match met de lichte houten meubels en de eigen landkaart die ernaast aan de muur hangt. Het geheel maar vooral het werk van Gubbels spreken Pieternel aan en wij vinden en het net zo mooi als zij!

Binnenkort delen wij Pieternels videoverhaal op onze sociale media. Volg ons om geen verhaal te missen.

Kunst bezorgt Marina vele Happy Days

En last but not least het verhaal van Marina. Haar woonkamer is een mix van design en verschillende kleine kunstwerken. Boven een kastje in de hoek prijkt al jaren een werk van Hans Truijens, 18 jaar geleden gekocht uit de SBK collectie. Na al die jaren kijkt Marina nog steeds graag naar dit werk. De kleuren zijn leuk, de compositie is goed. Echt, zoals de titel van het werk al zegt, Happy Days!

Ook het videoverhaal van Marina delen wij binnenkort op Facebook en Instagram. Volg ons (@kunstchaarlem) om geen verhaal van ons of andere kunstliefhebbers te missen.

Doe ook mee en KIEK je kunst

Deel ook jouw kunstverhaal. Maak een foto of video van een werk bij jou in huis en vertel waarom het zo fantastisch is om kunst in huis te hebben. Plaats je video of foto met verhaal op Facebook of Instagram en tag ons (@kunstchaarlem) in je bericht.

Door jouw verhaal te delen laat je anderen zien hoe fantastisch het is om kunst in huis te hebben! Daarnaast maak je ook nog eens kans op een leuke prijs. In april, mei én juni verloten wij onder alle vertelde verhalen een Haarlem zeefdruk van Wim van Willigen. Zonder lijst, zodat je de zeefdruk helemaal naar je eigen smaak kan inlijsten (of op een andere manier presenteren natuurlijk).

Waar wacht je nog op? Grijp je camera en vertel jouw kunstverhaal!